Skaplig villa på Karlssons äng i Kalmar

INRIKES. Bloggen har tidigare skrivit om dispyterna i Oxelösund mellan byggnadsnämnden och en företagare om bygglov på balkonger och andra i mitt tycke bagateller. I Kalmar verkar det vara helt andra takter enligt Thoralf Alfsson som skriver om en minst sagt utmanande ”villa” på Karlssons äng i Kalmar.

Det visar sig att konstruktören har utnyttjat regelverket till max då detaljplanen anger max byggnadsyta till 200 kvadratmeter och byggnadshöjden till 7,2 meter. Men eftersom takkuporna ligger indragna på vindsvåningen så räknas den våningen inte in i byggnadshöjden, trots att nockhöjden sannolikt är ca 10-11 meter. Den konstruktören visste vad han gjorde. Sedan är ju frågan om man följt ritningarna eller om man har tummat på måtten.

Enligt ansvariga på Kalmar kommun har man ändrat i nya detaljplaner och anger nu max nockhöjd istället för byggnadshöjd, sannolikt för att undvika exempel som detta hus, skriver Thoralf.

-Pettersson jämför med de ordinarie villorna i bakgrunden och undrar om ”slottet” inte passat bättre i Mellanöstern.

Det är en person med invandrarbakgrund som äger en bilfirma CarCenter i Kalmar som säljer bilar i ”lyxsegmentet” som har byggt huset.

CarCenter AS AB, företaget omsätter stora pengar men redovisar inga vinster. Alexander Suqiyeh, 33, står som ägare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Skaplig villa på Karlssons äng i Kalmar

 1. Stackars grannar! Skrytbygget skämmer verkligen i ett svenskt villaområde…. Dynamit åtgärdar snabbt.

  15
 2. Fult och anskrämligt hus enligt min mening, passar nog perfekt till en bilskojare eller hästhandlare. Den stora frågan hur f-n kunde de ge ett bygglov till detta hus i ett villaområde? När Kalmar kommun är inblandat så är det sannolikt att det ligger väl någon form korruption och ryggkliande bakom det hela.

  13
 3. Det finns ju anledning att misstänka att denna byggnad är tänkt att bli en moské när den väl är färdigbyggd. Märkligt att det överhuvudtaget getts tillstånd till detta schabrak!

  24
  1
 4. Fruktansvärt ful.
  En mosk, i ett villaområde och ett garage, kort för ett par älgläppar typ, inga jänkare således?
  Synd om ”svenska” grannar.

  35
  1
 5. Huset liknar till mångt och mycket zigenarhusen i Rumänien och Bulgarien!
  Jag sätter en hundring på att han är zigenare!

  46
  1
 6. JA, dessa ”paschor” utnyttjar Sverige och de svenska regelverken till MAX ! Och skulle de stöta på patrull så är det bara att dra fram rasistkortet eller påpeka att han är ”Pascha” eller ”Khan” – minsann ”fint folk” och kommer från en ”fin familj” och att alla andra skall bocka och buga. Precis på samma sätt somd et är i de länder de kommer ifrån

  37
 7. Att han utnyttjar reglerna till bristningsgränsen är helt ok. Men kommunens regler verkar bristfälliga ingenting som husägaren ansvarar för, endast naiva Svenskar.
  Våra inbjudna nysvenskar brukar utnyttja allt till bristningsgränsen och det vet våra folkvalda om utan att göra något. Även de som kommer att inbjudas gör likadant.

  25
  1
 8. Med tanke på företagsnamnet ”CarCenter AS AB” så kan man få känslan att företaget inte betalar skatt på företagsvinsten i Sverige

  36
  1

Kommentera