Rysk officer skröt om att ”döda ukrainare”

UKRAINA. Den ryska överstelöjtnanten Olga ”Kursa” Kachura, 52, har dödats i en raketattack, skriver Daily Mail. Kachura föddes i Ukraina och jobbade som polis innan hon 2014 bytte sida och började stötta pro-ryska rebeller. I intervjuer med statskontrollerad tv har hon skrutit om att hon ”gillar att döda ukrainare.”

Olga Kachura

Olga Kachura är född och uppvuxen i Donetsk i östra Ukraina och jobbade som polis i staden Horlivka när hon 2014 bytte sida och anslöt sig till pro-ryska separatistgrupper i regionen i samband med annekteringen av Krim.

Enligt den ukrainska militären brukade hon bära en vanlig ukrainsk militäruniform för att kunna begå krigsbrott och misskreditera Ukraina. Hon anklagas också för att ha beordrat sina trupper att beskjuta civila i Donbass, skriver Daily Mail

I intervjuer med Kreml-kontrollerade medier har hon tidigare skrutit om att hon ”älskar att döda ukrainare”, skriver Newsweek.

Olga ”Kursa” Kachura har enligt uppgift dödats i ett missilangrepp i Ukraina, vilket gör henne till den första kvinnliga ryska översten som dödats sedan kriget började i slutet av februari.

Kachura, 52, känd av många som Rysslands president Vladimir Putins ”varg”, dödades när en ukrainsk missil träffade hennes bil när hon körde i staden Horlivka i Donetsk-regionen i östra Ukraina, enligt Margarita Simonyan, den Kremlvänliga redaktören för RT . Horlivkas borgmästare Ivan Prikhodko bekräftade också dödsfallet via Telegram och kallade Kachura för en ”modig och klok kvinna”.

Kachura har anklagats för att ha dödat civila i den östra Donbas-regionen, krigets flampunkt.

I Ukraina dömdes Kachura förra året – i sin frånvaro – till tolv års fängelse för att ha deltagit i terrorgrupperingar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Rysk officer skröt om att ”döda ukrainare”

 1. Putler 2.0 gör sig påmind. Jag trodde vi lärt oss från historien typ runt 1930-talet. Det är bara en tidsfråga innan fler länder blir uppkäkade av den stora björnen i öst.

 2. Likheten mellan 30-40 talets Tyskland och dagens Ryssland klarnar alltmer. Misslyckade individer sökte en gång sig till nazisterna, i likhet med de överlöpare i Ukraina, som söker sig till det facistiska ryska styret.
  Förmodligen saknad av ingen!

  12
  2
 3. Missiler och bilar, amerikansk paradgren. Det amerikanska proxykriget i Ukraina kommer att sluta med världskrig om man inte ser upp. CIA, NSA, NORAD, GCHQ och USAF har säkert sina fingrar med i spelet.

  6
  13
  • USA och västvärlden var glasklara mot Ryssland. Anfaller ni Ukraina kommer vi att göra allt för att hjälpa dem utom att sända trupper. Det struntade Ryssland i.

   Ryssland bryter först och främst mot våldsförbudet, vilket finns specificerat i FN-stadgan, det står bortom allt tvivel. Ukraina har rätt till självförsvar på grund av den aggression som Ryssland nu utövar mot Ukraina. Ukraina har också rätt att begära hjälp från andra stater, och andra stater har rätt att hjälpa Ukraina.

   FN-stadgan tillåter två undantag från våldsförbudet: självförsvar vid ett väpnat angrepp och efter beslut av FN:s säkerhetsråd.

   Förutom våldsförbudet i FN-stadgan bryter Ryssland också mot skyldigheten att lösa tvister på fredligt sätt.

   15
   6
 4. Så en rysk terrorist har dödats, det är bra. Hoppas att fler satt i bilen som också strök med.

  34
  4

Kommentera