Ryssland har tagit svenska vapen i Ukraina

UKRAINA. Ryska försvarsdepartementet hävdar att deras styrkor har kommit över svenska granatgevär, Carl Gustaf M3, i närheten av ukrainska staden Izjum. Det skriver departementet på Telegram, enligt Dagens Nyheter.

I en video ansluten till inlägget visar de upp vapnen som ryska styrkor ska ha kommit över. Även vapen i form av tunga maskingevär och robotsystemet Javelin från Storbritannien, USA och Polen ska styrkorna ha kommit över.

Telegram

Joakim Paasikivi, överstelöjtnant vid Försvarshögskolan, anser att uppgifterna är troliga.
På samma sätt som ukrainarna har tagit oerhört mycket rysk krigsmateriel, så har ryssarna också tagit ukrainsk materiel och den är ju till stora delar från väst. Det är inga konstigheter i ett krig, säger Paasikivi till DN.

-Pettersson hoppas att Ryssland är glada över fynden och att Sverige skickar mer vapen, mycket mer, till Ukraina…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Ryssland har tagit svenska vapen i Ukraina

 1. Vad händer med Sverige om Ryssland vinner kriget?
  Vi har ju stött Ukraina med allt möjligt, kan Ryssland straffa Sverige?

  9
  2
 2. Att krigsförande terrorister är kommer över vapen är inget konstigt. Händer som sagt! Vi ska utbilda fler och skicka fler vapen. Fascisten och hans vedervärdiga lakejer ska krossas och helst utrotas.

  16
  19
 3. Sverige skickar givetvis manualen översatt till ryska så de förstår hur man använder Mr.Gustav meddelar ambassaden…….skicka PM asap.

  14
  5
  • Jag tror att de klarar sig med den ukrainska bruksanvisningen. Skillnaden mellan ukrainska och ryska är väl ungefär lika stor som mellan [skriven] danska och svenska.

Kommentera