Ny utredning: Psykisk misshandel kan bli eget brott

VALET 2022. Justitieminister Morgan Johansson (S) presenterade i går en utredning som föreslår att psykisk misshandel kan bli ett eget brott.

– Här finns det en lucka i lagen som vi måste täppa till, säger Morgan Johansson (S).

Steget Efter

Psykisk misshandel handlar till exempel om upprepade förolämpningar, kontrollerande beteenden eller nedvärderande behandling som sker över tid.

Det finns redan nu möjlighet att döma någon för psykiskt våld inom ramen för brott som till exempel olaga tvång, ofredande och förolämpning.

Men utredningen menar att möjligheten att döma någon för psykiskt våld behöver stärkas. Därför föreslås att psykisk misshandel införs som ett särskilt brott. Straffet ska vara fängelse i lägst 14 dagar och högst fyra år.

-Pettersson säger att Sverige behöver inte nya lagar. Sverige behöver färre kriminella och ett rättsväsende som använder de lagar som finns…

Det är som bekant förbjudet att mörda. Ändå slår antalet dödade med skjutvapen rekord i år.

Hjälper det med nya lagar Morgan?

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Ny utredning: Psykisk misshandel kan bli eget brott

 1. Det är inte konstigt att det kommer nu Molgan anser väl att han har utsatts för Psykisk misshandel dom sista åren & vill sätta dit alla , Har läst massa sarkasmer om honom & har själv skrivit såna, så jag hamnar väl själv i buren i 4 år snart . hahaha Ja du Molgan, det är inte lätt att inte nå upp till micken

 2. Kommerr stat, media, kommun och regering vara immuna mot detta eller skall vi kalla det frikort?

  Kränker gör dom dagligen, psykisk misshandel…. japp det kommer att bli tufft för de som skall följa lagen. Här blir till att retoriken klaffar ständigt.

 3. Personer med okontollerbara humörsvängningar, ( bipolära) hur gör man med dessa?

 4. Hedersvåld finns, enligt vissa partier, inte. Är lagförslaget, helt enkelt, det ett försök att krumbukta runt en av hedersvåldets alla yttringar?

 5. Bra, för nätverken som vakar över varandras axlar använder psykisk våld för att ta över maktens korridorer!
  En sådan lag skulle kunna vara ett stöd i att rädda Sverige. Om inte makten redan är helt och hållet kapad. Och därmed psykiskt våld inte ska få användas för att ge tillbaka med samma mynt.

  Nätverken är xxx, hbtq och feminister, nu trimmas invandrare in i deras system.

 6. Då kan vi kanske åtala Svenska regeringen för Psykisk misshandel
  av Svenska skattebetalare

  22
 7. 20% av svenska folket har anledning att dra röd/gröna röran inför skranket för falsk tillvitelse. 60% av övriga är så blåsta att de inte märkt att de är mobbade och resten tycker att allt är jättebra. Svenska folket har äntligen fått som det ville och förtjänar:
  Extrema energipriser, extrema bränslepriser, dyrare mat, möjlighet att bli bortkopplas från elnätet samt överhängande risk för massarbetslöshet!
  Gode gud, vilken jävla röra!

  25
 8. Hur ska detta sluta? Polisen klarar inte ens av att några tusen ansöker om pass eller ID-kort. Hur ska de hantera situationen när X-, Y- och Z-generationerna flockas på polisstationerna för att anmäla allt och alla för psykisk misshandel?

  37
 9. Men har inte den killen nog med problem? Han har väl o göra innan de till sätter en ny lag. Nåja! Är väl bara o anmäla SVT o TV4 då.

  27
  • Jag väntade på att det skulle komma .
   “Maggot ” Johansson är inte att lita på . Det är sitt ex han är ute efter .
   Han känner sig Psykiskt utsatt för att hon kommit till sans och gått över till Sverigedemokraterna.
   Hade hon väntat 2 , 3 år hade hon inte behövt byta parti för då hade Sossarna kommit ikapp politiskt .
   Och det vill han låsa in henne några månader för .

   12
   1
 10. Perfekt, då kan man anmäla sossarna deras psykiska misshandel har pågått i åtta år nu.

  51

Kommentera