Kina har avfyrat robotar över Taiwan

UTRIKES. Kina uppger att de för första gången har avfyrat robotar som färdats över Taiwan, rapporterar CNN. Tidigare har Kina avfyrat robotar i vattnet kring ön.

Hangarfartygsgrupper består ofta av: hangarfartyg, ubåtar, robotkryssare (CG), jagare, landstigningsfartyg, förrådsskepp och andra mindre fartyg

– Vi anade att Kina skulle ta sådana steg […] och att Kina kommer att fortsätta med sina reaktioner kommande dagar, säger John Kirkby, talesperson för USA:s försvarsdepartement.

Avfyrandet är en del av Kinas militärövning som startade i torsdags och ska pågå fram till söndag. Militärövningen är ett svar på den amerikanska talmannen Nancy Pelosis Taiwanbesök, som kritiserats av Kina.

USA:a har minst en hangarfartygsgrupp i området.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Kina har avfyrat robotar över Taiwan

 1. Jaa Taiwan är som en myrstack hårt arbetande kineser som tillverkar det mesta av avancerade chip till hela världen…… som vanligt hur såg NP’s risk–nytta kalkyl ut? Att bomba fabriker där får katastrofala konsekvenser även för USA eftersom både Apple och Google behöver dessa….. sedan har ju USA sett till att utnyttja den billiga arbetskraften i Kina/Taiwan nu har det varit tyst ett tag MEN tidigare var arbetsförhållandena så hemska att arbetarna hoppade från fönstren i protest….

  1
  1
 2. I femtioårsåldern börjar muskelmassan minska med en till två procent per år. Detta syns tydligt på Bidens och Pelosis struttiga gång. Åldern tar ut sin rätt.Femtiotalisterna står på tur.

  • Den kommunistiska barnrumpan sitter i Vita Huset.
   Provocerar man som bidenadministrationen gör då tvingar man ett land som Kina att reagera.
   Gör dom inte det så kommer Biden och hans anhang att provocera än värre framöver.
   Taiwan kan vara glada över att Kina bara sköt roboten över ön.

   11
   9
   • Taiwan är en suverän stat och kan ta emot vem som helst utan att något annat land ska lägga sig i det.
    Xi verkar vara en stor idiot. Utan västvärlden så stannar utvecklingen i Kina.

Kommentera