USA:s talman Nancy Pelosis har landat i Taiwan

UTRIKES. Flygplanet som den amerikanska talmannen för USA:s representanthus Nancy Pelosi har rest med under sin Asienresa har landat i Taipei, med Pelosi ombord.

Pelosis plan SPAR19 vid ett annat tillfälle

I och med besöket blir Pelosi den högst uppsatta amerikanska politiken att besöka ön på 25 år.

Enligt kinesiska statsmedier ska stridsflyg ha korsat sundet mellan Taiwan och Kina.

Under dagen har Kina upprepat sina varningar om att besöket kommer att få konsekvenser.

Nancy Pelosi har i årtionden kämpat för mänskliga rättigheter i Kina. Pelosi arresterades på Himmelska fridens torg i Peking 1991 efter att hon protesterat mot Kinas slakt av sina ungdomar. Hon har träffat Tibets ledare i protest mot Kinas ockupation av landet.

-Pettersson undrar hur någon kan bli provocerad av att representanter för demokratiska och fria stater träffas? Taiwan och Pelosi borde bjuda över Kinas president Xi Jingping och fråga varför han är sur.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

24 thoughts on “USA:s talman Nancy Pelosis har landat i Taiwan

 1. Nyss hyllade du kommunister och fascister. Har du redan glömt? Ett tips är att du skriver minneslappar!

  23
  18
 2. Så du menar att Gösta Boman lönnmördade andra partiledare? (Palme kanske) Att han låste in alla som klagade? Att han förbjöd tidningar och nyhetskanaler osv, nä, då hade du aldrig fått skriva på Petterssons blogg! Nu tänkte du snett!

  23
  17
  • Bäste Anton! Här måste det föreligga en missuppfattning och jag undrar om du egentligen har läst hela min kommentar (längre ned) och som du refererar till? Ingenstans varken skriver eller menar jag att Gösta Boman var en lönnmördare, låste in de som klagade , osv,- och hyllar kommunister och fascister gör jag definitivt INTE, tvärtom!
   Hur har du kunnat få det till detta??
   Det jag skrev var, att jag tycker det var en riktig iakttagelse att västvärlden har förändrats, med politiker och myndigheter som indoktrinerats efter den s.k. -68 revolutionen, vars återverkningar medfört att rättesnöret numera utgörs av normlöshet och mångkultur, sådant som Viktor Orban motsätter sig. Precis som antagligen Gösta Boman skulle ha gjort, vilket jag också skrev genom att kort sammanfatta en artikel i Det Goda Samhället som handlar om att Väst är under förändring, och som jag nu, än en gång länkar till – läs den gärna!
   https://detgodasamhallet.com/2022/08/01/gastskribent-robin-eriksson-viktor-orban-ar-som-jesus/#more-60612

   • Du försvarar rysstrogna med hänvisning till att de driver samma politik som Boman gjorde.

    Jag pekar på skillnaderna. Boman lönnmördade inte medan ryssvärlden styrs av lönnmord och terror!

   • OK, Anton, du menar alltså att jag stödjer rysstrogna genom att hänvisa till en artikel i Det Goda Samhället om normlöshet och mångkultur, där skribenten tycker att vissa av de åsikter Viktor Orban har är vettiga, t.ex. att Orban ogillar okontrollerad massinvandring av unga män från Afrika och Mellanöstern, inte anser att män kan föda barn, inte vill ha HBTQIA+-skolor som indoktrinerar barnen och att han hellre stödjer kärnfamiljen, vill ge bra rättigheter till Ungerns funktionshindrade, osv. Därefter skriver artikelförfattaren, citat: ”Han har samma åsikter som Gösta Bohman…samma åsikter som de flesta svenskar hade år 1967 före 68-revolutionen…” Med att hänvisa till en artikel som är kritisk mot normlöshet och mångkultur, skulle således betyda att man stödjer rysstrogna? För övrigt, av din kommentar att döma, så anser du att Orban ingår i ”ryssvärlden”, dock betvivlar jag att Ungerns premiärminister genomför lönnmord och bedriver terror i sitt hemland.

 3. Hon är ju också en extrem socialist och borde väl passa bra in i det kinesiska möblemanget!
  Vad är problemet?
  Skicka dit Ursula och Junker också så blir det säkert succe´

  32
  11
 4. Att stödja UKRAINA är att stödja även TAIWAN!

  Det får ALDRIG bli legitimt för stora auktoritära länder att utplåna sina grannar i sann imperialistisk anda.

  Fascism och islamism är inte lösning på världens problem

  35
  7
 5. Jag tar några kinapuffar och låter mig väl smaka. Popcorn är ute. Gubben i Peking är lika tokig som Putin. Tomma tunnor skramlar mest.

  32
  8
  • Att de aldrig lär sig. Hot och ultimatum leder ingenstans. Det kan inte, och får inte, leda någonstans. Den som ger efter för hot, ultimatum eller utpressning kommer bara bli ställd inför nya ännu värre påtryckningar.

   Därför hade Pelosi inget alternativ! Men diktatorer fattar inte hur det funkar ute i världen…

   36
   23
  • Har du inte fattat än att västvärlden är styrd under kommunistisk och kultur marxistiska ideologier.
   Jag citerar vad Juri Bezmenov’s
   sa när han flydde till USA i slutet av 70-talet ” Sovjetunionen skulle vara glada om de kommit lika långt med indoktureringen som USA har gjort”.
   Vi är inne i normaliseringen av vansinnet som skett de sista 50 åren.
   Det är bara att se hur västvärlden har förändrats.
   Politiker och varenda myndighet är tillsatt av dessa indokturerade människor.
   Det är dags att vakna och se nyktert på verkligheten.

   28
   47
   • Gammeldags Svensk gör en riktig iakttagelse i ett avseende: ”Det är bara att se hur västvärlden har förändrats. Politiker och varenda myndighet är tillsatt av dessa indoktrinerade människor.”

    Västeuropas politiker är rasande på Ungerns premiärminister Viktor Orban och kallar honom diktator, nazist, fascist, högerextremist, transfobiker, homofobiker och sexist. Viktor Orban säger nej tack till normlöshet och mångkultur, och har egentligen samma åsikter som både förre M-ledaren Gösta Bohman och de flesta andra svenskar hade år 1967, ett år före 68-revolutionen, vilken förstörde västvärlden och nu har gjort Östeuropa till Europas och den kristna världens hopp.  

    Före 1968 var Sverige inte ett land som präglades av ungdomar som skär sig, av gruppvåldtäkter, skjutningar, knivhuggningar, bombningar, rån och centerpartister som bodde ihop med dömda pedofiler, med sända barnvåldtäkter online.

    (Ovanstående är bara en kort sammanfattning av ett längre inlägg från Robin Eriksson i Det Goda Samhället), och som finns här:
    https://detgodasamhallet.com/2022/08/01/gastskribent-robin-eriksson-viktor-orban-ar-som-jesus/#more-60612

    21
    17
   • Ena dagen hyllar du kommunister och fascister, nästa dag klistrar du etiketter på dem. Nu sitter du på din kammare och ser hur vansinnet brer ut sig… här utanför märker vi dock inget. Om du har svårt att förstå vad som händer tror jag att du ska kolla upp det. Det finns specialister på sådant.

    29
    24
   • Jag tror att Gammeldags är en gammal kommunist. Besviken och bitter ute efter att hävda sig själv.

    29
    15
   • Off topic
    Media skriver idag om hur personligheten spelar roll i hur vi röstar, intressant att läsa.
    Studie vid Göteborgs Universitet.

    25
    3
   • Pålsjö och ponnsan62

    Tack 👍🙏
    Ni ser nyktert på verkligheten.

    7
    19
   • Tyvärr så är det många som inte fattat detta. Pelosi är ingen representant för nån demokrati, hon representerar en vänsterextrem o kommunistisk ideologistyrd regering. Putin startade konflikten med Ukraina för att han vill ha en buffertzon mellan Ryssland och dom sjuka dårarna som ligger bak woke/globalismen, och det har man inget problem att förstå.

    10
    11
   • Pålsjö

    Så här fungerar kommunismen.
    50 år och 5 steg för att indoktorera befolkningen.
    Läs kommentarerna:
    Amerikanarna skrattar inte längre åt Juri Bezmenov’s föreläsning.

    https://youtu.be/Y9TviIuXPSE

    9
    16
   • Jag tycker mig se en hel del smyg kommunister på bloggen med tanke på tummarnas riktning när det gäller inläggets innehåll.
    Religiösa och politiska ideologier är ett fördärv för mänskligheten oavsett i vilken form den serveras.
    Tänk på det när hatet tar överhand.

    10
    12
   • Gammelsvammel, det är du som hyllar kommunister och fascister, redan glömt det?

    26
    20

Kommentera