Azovbataljonen är en terroristgrupp

UKRAINA. Rysslands högsta domstol har beslutat att klassa Azovbataljonen som en terroristgrupp, rapporterar Reuters.

Wagnergruppen är Vladimir Putins privatarmé och med ryskt språkbruk inga extremister eller nazister.

Azovbataljonen, som påstås ha högerextrema och ultranationalistiska rötter, har varit ett av den ukrainska militärens främsta vapen i striderna mot Ryssland i östra Ukraina. Många av dem stred i Mariupol och tillfångatogs av ryska styrkor i samband med att Ukraina förlorade kontrollen över staden. Dessa riskerar i och med den ryska domstolens beslut upp till 20 års fängelse.

Ryssland har upprepade gånger nämnt bland annat Azovbataljonen för att motivera invasionen av Ukraina, som Moskva påstår kontrolleras av ”fascister”. Bataljonen inkorporerades i Ukrainas hemvärn 2014 när den stred mot Kremlin-stödda separatister i östra Ukraina.

Brunsmetningen av Azov passar Kremls syften…

Azovregementet som försvarade den belägrade staden Mariupol är idag ett högst professionellt specialförband som inte kan beskrivas som nynazistiskt eller som en milis. De i Väst, som på svag grund svartmålat dagens Azovregemente, har ett delansvar för att ha möjliggjort den humanitära katastrofen i Mariupol…

-Pettersson säger att Ryssland borde ta det lugnt med att kalla andra terrorister när tsar Putins Ryssland har bombat bostäder, affärer, sjukhus, skolor, ett helt land illegalt och i onödan. Rysslands regering och militär är terrorstat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

21 thoughts on “Azovbataljonen är en terroristgrupp

 1. Ja, Roland Samuelsson, det var rätt …kul… men kanske snarare knasigt.

  De senaste undersökningarna visade väl att ingen skjutit. Någon hade eldat. Frågan är då om ukrainarna eldar upp sig själva för att dölja hur de blivit torterade av ryssarna eller om det kanske är USA… 😂 rätt kul faktiskt!

  Men har du några nya BEVIS så kan jag absolut ändra åsikt!

  17
  4
 2. Tja krigsutvecklingen har väl gått som väntat med det gamla sovjetskrotet. Kommunistsvansen propaganda är kvar på Bloggen, något. har dom inte kunnat. prestera, gnäller om kombatanter, legosoldater, Ukrainaska arméns skövlande av sin egen befolkning, att Ukrainaska armén gömmer sig bland civilbefolkningen. Det finns ändå inget folkrättsligt alibi för Fasciststaten att skjuta in bland civila. Förbudet att döda civila enligt folkrätten är absolut, det betyder att den regeln saknar undantag.

  Men föralldel, bra gaffla på för försöka övertyga er själva ni Kommunistiska småungar.

  16
  4
 3. Rätt kul faktiskt!

  Ryssarna tar Ukrainare till fånga som spärras in.
  Någon skjuter på fängelset så att en massa fångar dödas/skadas.
  Ukraina anklagar ryssarna för att skjuta på fängelset. Hmmm . . .
  Varför skulle ryssarna skjuta på sitt eget fängelse?
  Ryssarna anklagar Ukraina för att skjuta på det fängelse där Ukrainare hålls fångna. Hmmm . . .
  Via läckta källor kommer det fram att de Ukrainska fångarna ifråga är misstänkta för att ha deltagit i militära aktivitéter som klassas som krigsbrott.
  Fångarna är f n under förhör och kan tänkas erkänna förekomsten av sådant som är Ukrainska krigsbrott.
  Ukraina reagerar logiskt exakt som kan väntas av NAZISTER!

  I Ukraina pågår f n mer än 700 förräderi-rättegångar, de flesta efter angiverier. Ett stort antal oppositionella sedan före krigsutbrottet arresterade och deras organisationer är förbjudna. Känns situationen från WW1 i S.t Petersburg igen. Eller situationen i 30-talets Tyskland?

  12
  29
   • Pettersson

    21.000 utredningar om ryska krigsbrott?
    Om vi räknar på att kriget har pågått i 5 månader i Ukraina så blir det 140 krigsbrott om dagen.
    Med tanke på att Ryssland har försvarat civilbefolkningen i Donbas området så blir dessa siffror inte relevanta över huvud taget.
    Man får tycka vad man vill om Ryssland men mitt hjärta går till civilbefolkningen i Donbas området och även till den Ryska militären som har skyddat befolkningen.

    Det som skett i Ukraina är vidrigt.

    8
    17
  • Detta område liksom omgivningen har från Ukrainas sida,varit under beskjutning sedan 2014…. Detta påstod redan för några år sedan boende,som då flydde till Ryssland !!
   Instämmer med Salomonsson,varför skulle i detta fall Ryssland öppna eld mot sitt eget redan besatta område ?

   10
   15
  • Ha, ha, ha. Det är väl ingen hemlighet att ryssarna älskar att plåga och döda sina fångar.

   15
   10
  • Bill och Bull tycks inte vara överens. Ena gången finns fria områden i Ukraina, nästa gång är de besatta av Ryssland.

   Undrar vad Bill och Bull är besatta av?Kanske vansinnet som brer ut sig?

   10
   5
 4. Läste en kommentar om azovbataljonen på MSM som faktiskt var korrekt. Azov var från början en grupp militärt intresserade personer. Några av dessa kan sägas vara högerextrema. När de övriga inte villa ha någon politisk anknytning så delades azov upp i två delar: En opolitisk militär grupp och ett högerextremt politiskt parti som lyckades få någon procent i ett val. Azovbataljonen idag är den opolitiska militära gruppen.

  12
  5
 5. Bilderna som Pettersson publicerar här ovan återfinns i bröderna Vladislav och Artem Krasnolutskys fotoalbum, i en webbplats för sociala medier, där de har många bilder som tillägnas Tredje riket, visar tatueringar och t-shirts med hakkors, och där de poserar med höjd högerarm.
  https://informnapalm.org/en/russian-neo-nazis-in-the-ranks-of-wagner-pmc/

  P.S. Artem gick med i Wagner efter att han hade flytt från ett 11-årigt fängelsestraff, anklagad för kidnappning, och Vladislav dog i Syrien på uppdrag för Wagner.
  https://litci.org/en/the-wagner-group-russian-mercenaries-in-africa/

  12
 6. Enligt av västländerna så omhuldade ”krigets lagar” så är det faktiskt förbjudet att bl a gruppera stridande trupper bland civila, i bostäder, i sjukhus, i skolor, i lagerlokaler etc.
  Dessa lokaler blir därmed legitima militära mål.

  12
  19
  • När av västländerna gynnade länder agerar som ryssarna, t ex när Israel anfaller stridande trupp som är grupperad i bl a sjukhus, skolor mm, DÅ är attackerna godkända. När Ryssar gör det, så är det krigsbrott.
   Var finns ”likhet inför konventionernas regler”?

   13
   19
   • Skillnaden kanske är att Israel alltid varnar civilbefolkningen när Hamas har militär i civila byggnader medan Ukraina inte har det utan det är Putins propaganda som påstår det.

    15
    8
 7. Ryssland är en terroristhegemoni med terroristen Putin i spetsen. Bevisen väller ut från Ukraina. Domstolen gör som terroristen bestämmer.

  21
  9
 8. Just det, det står ju t om under bildtexten att det är Wagner. Läskunnig? För övrigt anser jag att Ryssland inte har några som helst möjligheter att terrorklassa någon, utom sig själv som stat och dess militär. Stort land till ytan men ett lilleputte land vad avser demokrati och folkrätt. med det sagt, Ryssland är en terrororganisation.

  19
  7

Kommentera