USA skickar mer vapen till Ukraina

UKRAINA. USA sänder ytterligare vapen för ett värde av 550 miljoner dollar till Ukraina. Samtidigt fortsätter striderna i södra Ukraina, rapporterar Daily Sabah.

John Kirby

USA fortsätter att stödja Ukraina och har beslutat skicka ytterligare vapen och ammunition för motsvarande 5,5 miljarder kronor. Bland annat ingår ammunition till det avancerade amerikanska raketartillerisystemet Himars, säger Pentagons talesperson John Kirby.

”För att möta förändrade krav på slagfältet, kommer USA tillsammans med sina allierade och partners att förse Ukraina med kärnkompetensker”, lyder ett uttalande från försvarshögkvarteret.

-Pettersson säger att det är rätt av USA med flera att skicka vapen till Ukraina. Sverige har hittills skickat minst fem “paket”

Ryssland bryter först och främst mot våldsförbudet, vilket finns specificerat i FN-stadgan, det står bortom allt tvivel. Ukraina har rätt till självförsvar på grund av den aggression som Ryssland nu utövar mot Ukraina. Ukraina har också rätt att begära hjälp från andra stater, och andra stater har rätt att hjälpa Ukraina.

FN-stadgan tillåter två undantag från våldsförbudet: självförsvar vid ett väpnat angrepp och efter beslut av FN:s säkerhetsråd.

Förutom våldsförbudet i FN-stadgan bryter Ryssland också mot skyldigheten att lösa tvister på fredligt sätt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “USA skickar mer vapen till Ukraina

 1. Det finns inte vällingpulver till spädbarn (om du inte är illegal invandrare), inflationen rusar, infrastrukturen faller som en sten, precis som i Sverige och Bidén ger bort $550 miljoner. Inte undra på att det börjar välla upp en ilska bland de amerikanska medborgarna. Jag tror att republikanerna kommer att gå starka ut ur mellanvalsåret.

  12
  23
 2. Det finns en del som tycker att alla dessa vapen leveranser bara förlänger kriget , det må vara sant . . Men. . . Varför ska det vara tillåtet att aggressiva länder får inta/överta de landområden de själva behagar och befolkningen ska tvingas leva som 2:a klassens medborgare under utländskt styre ?

  Det är inte helt fel att se på Sverige i denna fråga.

  Har vårt land blivit mer harmoniskt , vackrare och bättre fungerande av att islams folk tar över mer o mer ?

  Har Sveriges ursprungsbefolkning fått bättre liv av islams ankomst i landet ?

  27
  1

Kommentera