al-Qaidas ledare dödad i drönarattack

TERRORISM. USA har genomfört en framgångsrik drönarattack mot ”betydande” al-Qaidamål. Det rapporterar flera medier med hänvisning till källor inom USA:s regering.

Foto: FBI

Ledaren för terrororganisationen al-qaida, Ayman al-Zawahiri, har dödats i en amerikansk drönarattack meddelar USA:s president Joe Biden på en pressträff natten till tisdag svensk tid.

Attacken skedde i Afghanistans huvudstad Kabul i lördags och inga civila ska ha dödats.

“Han är den som styrt al-qaida sedan Usama bin Ladin dödades av amerikansk militär 2011 och han var också en av hjärnorna bakom terrorattentaten den 11 september 2001”,

Enligt AP är det den högt uppsatta al-Qaidaledaren Ayman al-Zawahri som dödats i attacken som genomfördes i Afghanistan i helgen. Inga civila ska ha dödats.

USA har dödat al-Qaidas ledare Ayman al-Zawahiri i en drönarattack i Afghanistans huvudstad Kabul, meddelade Joe Biden från Vita huset i natt. Det var al-Zawahiri som planerade terrorattackerna i New York den 11 september 2001 ihop med Usama bin Ladin.

I talet säger Biden att ”rättvisa har skipats”.

Om du är ett hot mot vårt folk, oavsett hur lång tid det tar, oavsett var du gömmer dig, så kommer USA att hitta dig och döda dig.

Nyhetsbyrån AP beskriver dödandet av 71-årige al-Zawahiri som en viktig seger för Bidenadministrationen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “al-Qaidas ledare dödad i drönarattack

 1. Ett skadedjur mindre på jorden! Du kan nog känna dig lugn Peter Kostin,
  han var inte vem som helst, där ska nog till en hel del för att USA ska söka
  upp honom? Hur många liv har denne figur på sitt samvete?
  Med dagens teknik kan ingen skurk känna sig säker någonstans.

  13
 2. Vore intressant att veta hur CIA kunde veta så mycket om terroristen. Och hur det fungerar med sådana precions drönare, alltså tekniskt.

 3. Tufft gjort, bestämma vem som har rätt 0att leva och vem som ska dö. jag tycker att USAs hegemoni måste krossas. Dom kan inte få mörda vem de vill och sedan klara sig.

  4
  24
  • Så du står på islamisternas sida också! Ja, varför inte, du verkar försvara och gilla alla typer av avskum!

   14
   2
  • Tja, gör slag i saken, åk hem till Ryssland och anmäl dig som frivillig till kriget i Ukraina. Vem vet du kanske har tur och hamnar i frontlinjen med en Mosin-Nagant mot några internationella frivilliga – vad du kalla legosoldater – så kan du bevisa för dem hur oövervinnliga ryssar är.
   Då slåss du mot det kapitalistiska väst och USA:s imperialistiska drömmar.

Kommentera