Stormade Kapitolium – döms till drygt sju års fängelse

UTRIKES. 49-årige Guy Reffitt från Texas döms till sju år och 3 månader i fängelse efter stormningen av Kapitolium den 6 januari 2021, rapporterar NBC. Det är den hittills tyngsta domen i anslutning till stormningen.

Guy Reffitt

Reffitt var den första personen som ställdes inför rätta efter upploppen, och hans son ska ha tipsat FBI redan innan stormningen ägde rum. Enligt åklagaren hade mannen berättat för sina vänner att han skulle dra ut representanthusets talman, demokraten Nancy Pelosi, med fötterna före.

Reffitt har även sagt till sina två tonårsbarn att de skulle ses som förrädare om de angav honom, och lagt till att ”förrädare skjuts”.

Över 220 av dem som åtalats för händelserna vid kongressen den 6 januari har dömts hittills.

-Pettersson säger att Donald Trumps problem är att han inte har insett att han fick för få röster. Domstol efter domstol har avvisat Trumps anklagelser om organiserat valfusk. Det har som i Sverige förekommit enstaka fall av fusk men inget som påverkade valresultatet i ett land med 330 miljoner invånare.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Stormade Kapitolium – döms till drygt sju års fängelse

 1. Hela valsystemet i USA är riggat! Clinton fick 2.874.964 fler röster än Trump, ändå snodde han valet!

  3
  4
  • The Constitution of the United States:

   “Article. II.

   Section. 1.

   The executive Power shall be vested in a President of the United States of America. He shall hold his Office during the Term of four Years, and, together with the Vice President, chosen for the same Term, be elected, as follows

   Each State shall appoint, in such Manner as the Legislature thereof may direct, a Number of Electors, equal to the whole Number of Senators and Representatives to which the State may be entitled in the Congress: but no Senator or Representative, or Person holding an Office of Trust or Profit under the United States, shall be appointed an Elector.”

   USA är en federal republik. Det är delstaterna som är medlemmar i unionen, inte invånarna. Därför borde varje delstat ha exakt en röst i presidentvalet och då hade Trump vunnit. Nu är det inte så utan varje delstat har ett antal röster eller elektorer baserad på folkmängd. Därför håller USA, till skillnad mot Sverige, folkräkning vart tionde år. Den stora stötestenen kring 2020 års folkräkning var frågan om medborgarskap. Jag tycker att det är helt riktigt att bara medborgare ska ha en röst då de både har rättigheter och skyldigheter. Till exempel försvar och värnplikt.

   Varje delstat har minst tre ledamöter i kongressen, två senatorer och minst en representant. Antalet representanter baseras på andel av befolkningen. Antalet elektorer är lika många som ledamöter i kongressen.

   • Det har du rätt i Argus!

    Jag har aldrig skrivit att Trump gjorde något olagligt (den gången) men han ”snodde vinsten” trots att han hade ett par procent färre röster än Clinton.

    Vilket beräkningssätt som är mest rimligt tänker jag inte vrida på här, då kan vi hålla på en vecka. Konstaterar bara att det är populärt att skruva i vallagarna när man är en loser. Annars hade Putin åkt ut för länge sen…

    1
    1
 2. Tror Pettersson bör se dokumentären om valfusket i USA 2020. Enda sättet för vänsterextremisterna i USA och Sverige att vinna ett valg är att fuska. Och dom “enstaka” fallen som Pettersson nämner var över 400 till antalet i Sverige vid senaste valet och det var bara det som blev avslörjat så med USAs folkmängd blir detta motsvarande 13200 fall. Om dessa “ballot harvesters” skickade iväg 1000 ballots pr skalle (många av dom skickade iväg flera tusen) så motsvarar det 13 200 000 falska röster i Bidens favör. Om Pettersson inte tycker sådana siffror är av betydning så tycker jag det är lite väl naivt. Räknar man lite mörkertal så blir det jävla illa, både i Sverige och USA.
  Läste att USA har ca 110 000 000 röstberättigade men att det kom in 150 000 000 röster men det är väl bara bagateller det med, eller hur Mr Pettersson?

  17
  19
  • Den där typen av uppgifter måste du skicka länk till annars tror ingen på på dig.

   Förresten, ”jag läste någonstans” att det du skriver är helt fel!

   12
   8
  • Menar du att Pettersson försvarar valfusk? Jag tror Pettersson inte alls gillar ditt hånfulla inlägg.

   8
   3
  • Att mängder med domstolar, även med republikanska domare har kommit fram att valfusket var obetydlig och naturligtvis inte bara förekom hos det ena partiet bryr du dig inte om. Att Donald Trumps nära medarbetare anser att han har fel är inget du reflekterar över.

   Jag är övertygad om att du kan hitta flera dokumentärer där de visar att det inte förekom något betydande valfusk.

   När Trump vann 2016 lät det likadant gast från andra sidan.

   10
   7
 3. I Sverige däremot om du lyckas smyga dig in på Helgeandsholmen och kvarstanna där i 12 får du livstid. Livstids pension det vill säga. Du behöver inte uträtta något, bara vara där.

  17

Kommentera