Tre män som mördade rullstolsburen knarklangare döms till livstid

BROTTSLIGHET. Göteborgs tingsrätt, mål nr: B 17090-21 har idag dömt tre män till livstids fängelse efter att ha slagit ihjäl en rullstolsburen 40-årig man i en hiss i Göteborg förra året. Offret hittades svårt skadad, misshandlad av sparkar och slag i ett flerfamiljshus på Hisingen. Han dog på sjukhus en vecka senare, men hann peka ut tre personer för våldet.

Bilell Munter, Mohammad Shad Rooh och Sebastian Wallermark.

Polisen som hittade offret beskrev det som ”kanske det värsta jag har sett”. Åklagare Sara Toreskog, som åtalade de tre männen för mord, har tidigare sagt att hon tror att en narkotikaaffär kan ha varit upprinnelsen till mordet.

Mordoffret, som var förlamad och därför satt i rullstol, utsattes för kraftigt våld mot främst huvudet, något åklagaren menar ”orsakat synnerligt lidande”.

I domen skriver tingsrätten: ”Det är uppenbart att han därmed har befunnit sig i en synnerligen skyddslös situation och helt saknat möjlighet att försvara sig eller undkomma våldet.”

Bland bevisningen mot 29-, 33- och 37-åringen fanns dna från trion i både hissen och trapphuset, att deras telefoner kopplat upp i området och även att offrets blod hittades på 33-åringen.

De dömda är:

Bilell Munter, född 1992, döms för mord till livstids fängelse. Advokat Sargon De Basso får ersättning av staten med 472.331 kr.

Mohammad Shad Rooh, född 1985, döms för mord till livstids fängelse. Advokat Allan Stutzinsky får ersättning av staten med 381.285 kr.

Sebastian Wallermark, född 1988, döms för mord till livstids fängelse. Advokat Per Söderberg får ersättning av staten med 347.503 kr.

Advokat David Bardavid får ersättning av staten för arbete såsom målsägandebiträde med 255.573
kr.

Kort ur domen “Sebastian Wallermark, Mohammad Reza Shad Rooh och Bilell Munter har tillsammans och
i samförstånd uppsåtligen dödat Sohrab Omidi genom att utsätta honom för upprepat trubbigt
våld mot huvudet och kroppen. Sohrab Omidi har därmed orsakats blödning under den hårda hjärnhinnan med medellinjeförskjutning av hjärnan, blånader, blödningar i huvudsvålen och i tinningmusklerna, skor belagda hudskador i ansiktet med brott på näsbenet och blödningar i ögonens bindehinnor, blånader på halsen och armarna och skorpabelagda hudavskrapningar på högra armen och
vänstra benet. Blödningen under den hårda hjärnhinnan har orsakat Sohrab Omidis död.

Våldet utövades den 23 oktober 2021 på Östra Eriksbergsgatan 6, Göteborgs stad och
Sohrab Omidi avled den 1 november 2021 på Sahlgrenska sjukhuset i Göteborg.
Sebastian Wallermark, Bilell Munter och Mohammad Reza Shad Rooh begick gärningen
med uppsåt
“.

-Pettersson säger att offret i rullstolen, Sohrab Omidi, sålde narkotika till de dömda herrarna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Tre män som mördade rullstolsburen knarklangare döms till livstid

 1. Återigen, fyra som inte har i mitt fosterland att göra. De ska ha avrättning (ja, jag vet) men iallafall utvisning. Gillar inte livstid då asen måste försörjas av oss på ett svenskt lyxhotell.

  23
  1
 2. Tja, vad är livstid? Ingen av dessa kommer väl tyvärr inte att få sitta inne under resten av sin livstid när “rabatten” är avdragen !

  29
  1
 3. Full jackpot med andra ord – en kulturberikande knarkhandlare borta och tre inlåsta på livstid.
  Ska vi bara ordna med billiga fängelseplatser utomlands, förslagsvis i Sydafrika så sätter vi kulturberikarna där. Därefter drar vi inte deras medborgarskap.

  36
  1

Kommentera