Normalt underhåll har blivit vallöften

VALET 2022. Regeringen vill satsa 3,2 miljarder kronor för att förbättra Sveriges stamnät, som gör det möjligt att transportera elen, meddelar energiminister Khashayar Farmanbar.

Investeringar i det svenska stamnätet är avgörande för klimatomställningen och för att kunna ansluta ny industri. Men det är också en förutsättning för att elsystemet ska ha en fortsatt hög leveranssäkerhet, säger Farmanbar i ett pressmeddelande.

Totalt åtta olika svenska stamnätsstationer påverkas. Tre av stationerna ligger i Jokkmokk och övriga fem i Salem, Gagnef, Umeå, Uppsala och Norrköping.

Främst handlar beskedet om att stationer som snart når slutet på sin livslängd ska upprustas, vilket är helt enligt underhållningsplanen.

Farmanbars fru, Tora Hansjons, var tidigare politisk sakkunnig åt statsminister Magdalena Andersson. Nu arbetar Tora Hansjons åt finansminister Mikael Damberg om någon undrar hur Farmanbar kunde bli energiminister.

-Pettersson noterar att Socialdemokraterna kallar normalt underhåll för satsning.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “Normalt underhåll har blivit vallöften

 1. Jaha, hustrun jobbar hos Damberg ock tidigare Andersson, det kunde man ju gissat att det var korruption inblandad, hela Sverige är en lekstuga och stor syltburk för den korrupta sossemaffian. Alla Sydamerikas bananrepubliker titta förundrat mot Sverige och ser sig frånsprungna både inom dödsskjutningar och vänskapskorruption.

  21
 2. Rekommendationer från dom som är ansvariga för energihaveriet : Vi ska inte dammsuga. Inte duscha varmt. Inte värma maten. Inte värma våra hus, etc. Undrar när dom föreslår att lägga el-bilen i malpåse… ?
  Betr. elnätet är det väl abonnenterna som bekostar detta via nätavgiften. Inte storljugaren som spelar jultomte inför valet !

  31
 3. När sossarna lovar det kan vi vara säkra på sossarna inte kommer infria det om de vinner valet.
  Sossarna vet nog också att om de vinner valet med hjälp av MP kommer de heller inte göra det för det är emot MP:s vilja.

  22
 4. Hela denna idé som i distributionsnätet finansierats genom kraftigt höjda avgifter sedan minst 2010 är att kunna förse Tyskland med norrländsk reglerkraft till tyskarnas gröna utopi baserad på sol och vind. Det är dags att avkolonisera Norrland och förse behövande delar av landet med närproducerad elkraft. Då slipper man överföringsförluster och dyrt underhåll.

  21
 5. Kanske dags att förbjuda elfordon under vinterhalvåret då dessa drar nödvändig elkraft från industri samt till värme, ljus och varmvatten för hem och hushåll som bör vara prioriterade vid elbrist.

  36
 6. Är det alltid så att en minister tar beslut om underhållsarbeten i tekniska anläggningar och skickar ut pressmeddelanden? Det vill jag kalla för verkligt ministerstyre.

  33
 7. Det här rör sig bara om reinvesteringar, inga nyinvesteringar.
  Det skall var en sosse till att framhäva något sådant till att vara någon form av vallöfte.

  46
  1
  • När man fyller statliga myndigheter, verk och företag med politruker blir det sällan rätt.

   23
 8. Man kan ge samma sak många gånger bara lite nytt omslagspapper,detta
  visar bara vilken idiot han är som försöker lura oss,men vi vanliga går inte på
  hans lögner.Det bästa är att ynkryggen avgår innan valet,för efter åker han ändå.

  50

Kommentera