Extremväder eller extrema tolkningar

VÄDER. Extremväder rapporteras drabba hela planeten på grund människans klimatpåverkan. Vad ÄR egentligen “extremväder”? Stämmer mediernas oroväckande klimatrapporter med forskningsläget? Och hur upprätthåller man ett rationellt förhållningssätt till komplexa ekologiska, ekonomiska och sociala frågor?

Dessa frågor tar Henrik Jönsson upp i veckans video om EXTREMVÄDER.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Extremväder eller extrema tolkningar

  1. Hörde igår på radion om en “rapport” från något vetenskapligt institut som påvisade att människan höjt temperaturen på jorden sedan förindustriell tid. Den svenske vetenskapsmannen som de intervjuade påpekade att detta var duktiga klimatforskare så även om rapporten inte genomgått någon peer-review än så tyckte han att den var trovärdig. Forskarna hade tittat på temperaturökningen mellan första halvan av 1800-talet (förindustriell tid) tills idag och dragit slutsatsen om att människan var en stor anledning till varför temperaturen stigit 1.1 grad.

    Vad de däremot inte verkade ha tagit någon hänsyn till och inte heller en fråga som ställdes till den svenske forskaren av journalisten var att jorden befann sig på väg ut ur den lilla istiden vid denna tidpunkt och därav var det kallare än vad det varit fem århundraden tidigare. Det är lustigt när “forskare” påstår att de vill ta en historisk jämförelse och så väljer de den kallaste perioden i närhistorien som måttstock.

    19
  2. Jag skulle gissa att det i alla tider varit extremväder på flera ställen någonstans på planeten varje dag, inklusive tiderna långt innan människor fanns. Jag hoppas man använder sans och vett vid tolkningarna av alla uppsamlade data och rapporter. Brådskan i omställningen, dvs alarmismen i sig kan faktiskt skada samhället mer än det skyddar. Elbilar är fortfarande inte bästa alternativet i kostnad och effekt och har dåligt utbyggda tankställen och återvinning. Storskalig vindkraft tär i kinesiska statens ägarskap till stor del och en felsatsning, som blir kan bli dyr på sikt. Att införa nya samhällssystem är tyvärr många politikers önskedrömmar, för man kan då legitimera nya skatter och avgifter för nya godtyckliga kostnader. Som vuxna på kontantpengarnas tid ibland sa till barnen när de skickades till affären att handla, “Behåll det som blir över till eget godis”. Nej det räcker med skattehöjningar. Skatterna måste sänkas och användas striktare till välfärd för Sverige. Och EU måste förstås bantas rejält.

    21

Kommentera