Tomt på badstränderna i Skåne – iskallt i vattnet

VÄDER. I morse hade Pettersson +9C i de sörmländska skogarna och det är långt från larmrapporterna för en tid sedan när vi enligt väderkartorna skulle kokas levande som kräftor. I Skåne är badsommaren inställd inställd för semesterfirarna i Skåne på grund av iskallt vatten, enligt Expressen.

Trots att det är högsommar och semester- och sommarlovstider är det nästan helt tomt på badstränderna i Sveriges sydligaste landskap, där finns i varje inga badkrukor.

Havs- och vattenmyndigheten samlar satellitdata över vattentemperaturerna längs Sveriges kust. Torsdagens siffror visar att badtemperaturen ligger under 18 grader i hela Skåne och tittar man specifikt på den skånska ost- och sydkusten är det föga förvånande att det är tomt på badstränderna – vid Yngsjö havsbad utanför Kristianstad ligger temperaturen så lågt som 8,3 grader. 

Det är svårt att hitta kallare badvatten någonstans annanstans i Sverige på torsdagen. 

Enligt havs- och vattenmyndighetens badplatskarta ligger dagstemperaturen i Burgsvik på Gotland på 23 grader och i Apelviken i Varberg ligger den på 17,1 grader. Till och med längst upp i norr blir det betydligt varmare – vid Pite havsbad får badgästerna en dagstemp på 18 grader.

-Pettersson säger att det är inte så ovanlig vid kuster eller insjöar, det varma ytvattnet blåser iväg från kusten och lämnar plats för kallt bottenvatten.

Det intressanta enligt min mening är medias redovisning. Här förklaras i detalj att kyla och kallt väder är ett väderfenomen medan det vid andra tillfällen med varmt väder alltid är en klimatkatastrof.

För övrigt är elpriserna höga, vindkraften står nästan still och levererar två procent av landets behov förmiddagen idag.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Tomt på badstränderna i Skåne – iskallt i vattnet

 1. Vill man läsa om hur kallt det är på södra halvklotet så kan man titta här.
  electroverse.co

 2. Istället för växthuseffekten får vi nu kylskåpseffekten, kanon bör vi tycka eftersom det är så bra med blandning och olika har jag hört.

  16
 3. Klimatet är ett särintresse, för dem som är mindre bemedlade å huvudets vägnar!

  15
 4. På redaktionerna går säkert direktiv ut som säger att allt med väder ska presenteras som om vädret är påverkat, inte av naturen utan av människan.
  Mediekonsumenterna ska alltså dompteras till att uppfatta allt väder som onaturligt.
  Om inget väder presenteras som naturligt så kommer mediakonsumenterna tycka att våra utsläpp har förstört klimatet.

  Det är en långsam process, vi behöver konfronteras med information om det av människan påverkade vädret hundratals gånger. Media vet att det fungerar.

  Bra att det tas upp i den här bloggen!

  25
 5. Såsom varande veteran, 86, ger jag inte mycket för kunskapen hos juniorerna, häcklande och kacklande på dagens redaktioner.
  Ett gott råd, köp ej blaskorna.
  Bjerström och Co, fortsätter att hålla liv i lögnen eftersom det ger dem inkomst utöver deras inkompetensnivå.

  34
 6. Det är inte konstigt alls, långa perioder med Nordvästliga vindar för
  ut det kustnära vattnet från syd och Östkusten längre ut till havs, detta
  ersätts med kallare havsvatten utifrån?

  Eller så är det den globala uppvärmningen, eller hur Erica Bjerström?

  31
 7. Ja, det här ingår i “den stora planen”. Att belysa katastrofen,
  o när rapporter om ovanlig kyla
  kommer då trollas de bort.Passar
  inte in i den kommande katastrofen. Arma land.

  55

Kommentera