Soldatfruar och mödrar i Ryssland svävar i ovisshet

UKRAINA. I Ryssland växer desperationen hos fruar och mödrar till soldater som inte får veta om deras söner och makar är vid liv, eller inte får hem deras kroppar, rapporterar Sky News Moskvakorrespondent Diana Magnay.

På de ryska flaggorna har den röda, blodets färg, bytts ut mot ett extra vitt fält för fred.

Valentina Melnikova driver Kommittén för soldatmödrar i Ryssland.

Det är väldigt sällsynt att någon lyckas dra något ur dem som (sönerna) tjänstgjorde med, detaljer om vad som faktiskt hände, säger Melnikova.

En av mödrarna beskriver hur hon inte hört något från eller om sin son sedan slutet av mars. Hans militärenhet har berättat för henne att han är död – men försvarsdepartementet säger att han saknas.

För fyra månader sedan sa ryska myndigheter att 1.351 soldater dödats under invasionen. Sedan dess har ingen ny siffra angivits.

På rysk tv säger de att vi vinner – men våra pojkar dör säger en soldatmamma.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Soldatfruar och mödrar i Ryssland svävar i ovisshet

 1. Kanske saknar även “mödrarna” i Ukraina sina tvångs-inkallade män o. söner ?
  Många här i Abzurdien tycks inte veta vad ett Krig verkligen innebär…..
  Stenbock kan som ett litet exempel nämna,att jag under de fem år som Beredskapen pågick i Sverige sällan träffade min fader. Såg däremot otaliga tyska soldater…Såväl permittenter som sårade i RK-tåg.
  Därtill ofta de RAF/US Bomb-armader som passerade över Skåne.

  4
  13

Kommentera