Ryssland bombar hamnarna igen

UKRAINA. Ryska styrkor har återigen attackerat hamnstaden Odessa i södra Ukraina, uppger den regionala militäradministrationens chef Serhij Bratjuk enligt The Guardian.

Ryska SU-27 vid ett annat tillfälle. Foto: Mikhail Palinchak

”Robotattack på Odessa med bombflygplan”, skriver Bratjuk på Telegram.

Samtidigt uppger den närliggande staden Mykolajivs borgmästare Oleksandr Senkevytj att stadens hamn attackerats, enligt Reuters.

En massiv robotattack med flygplan utfördes i södra Ukraina från rikting Svarta havet, säger Senkevytj i statlig tv.

Attackerna kommer samtidigt som Rysslands och Ukrainas avtal med FN om återupptagen spannmålsexport i Svarta havet håller på att implementeras.

På lördagen, bara timmar efter avtalet, attackerade Ryssland Odesa. Kreml har dock hävdat att man kommer respektera avtalet.

-Pettersson säger att Putins regering struntar i alla avtal och nu är Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov i Afrika för att försöka skjuta skulden på västländerna…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Ryssland bombar hamnarna igen

 1. Kan öka sanktionerna genom att beslagta ryska oligarkers egendomar i väst och sälja dem för att ge pengarna till Ukraina alternativt bekosta den militära hjälpen till Ukraina – med andra ord staten lägger beslag på pengarna. Till exempel för att bekosta allt materiel Sverige skickat så som pansarskott, granatgevär, minröjningsutrustning men inte Archer, nej vi har absolut inte skickat Archer till Ukraina.

  10
  4
 2. Det här spannmålsavtalet som skrevs innebär att Ryssland gav med ena handen och tog raskt tillbaka med den andra handen.Hur ska man kunna få ut något spannmål från hamnar när det regnar bomber från skyn ? Vilka självmordskandidater vill gå ut med Ukrainska lastfartyg när Ryska bombplanspiloter inte ser skillnad på krigsfartyg och vanliga lastfartyg ? ( Vilket dom förmodligen säkert gör. ) Hur detta krig än kommer att sluta så kommer Ryssland bli ihågkomna i historieböckerna som ett land som ständigt bröt sina löften och ljög friskt för sin egen befolkning….

  19
  5
 3. Antar att Europas inkompetenta politiker underskattat Putin och hans krigs-kompetens. Eller förs kriget på någon annan front? Verkar som Europa är på väg att gå kollektivt självmord. Sanktionerna verkar slå hårdast mot människorna i Europa. Hade MP och S kontakt med Putin för att tvinga in oss i beroende av ryskt energi, när de stängde kärnkraftverk?
  Media är helt tysta om att Ukrainas president fanns med i Panama-dokumenten med oförskämt mycket oskattade pengar. Som sagt det är oerhört svårt att få grepp om vem som krigar mot eller med vem?
  Det enda som verkar kunna rädda oss idag är en nationalistisk regering, som verkar för oss svenskar och européer, och inte har hybris och tror att det är vi svenskar som med våra skattepengar ska lösa all värdens problem som krig, svält och miljöfrågor.

  14
  25
   • Putin berättade väl att sanktionerna slog mycket hårt mot Ryssland?

    Och oligarkerna är så förtvivlade att de tar livet av sig på löpande band!

    20
    7
  • Olof.p ”Det enda som kan rädda oss är en nationalistisk regering”

   Låter farligt, Putin hatar nationalistiska länder!

   16
   5
  • Har då inte märkt något speciellt av att sanktionerna skulle slå mot Europas befolkning som nationalsocialisterna och socialisterna påstår.

   Enda gången man i så fall skulle märka av det är vid bensinpumparna. Tänker då att alla gånger av tusen ställer jag upp på sanktionerna och betalar lite dyrare bensin i gengäld mot att Europa riktar sanktioner mot facisten och underkuvaren Putin.

   15
   9
   • Nä, jag märker inget heller! Bensinpriserna beror på MP+S. Prishöjningar, inflation beror på ekonomiska stödpaket.

    14
    3
 4. En amerikansk arresteringsorder av den gamla typen skrämmer kanske hem gäddhänget. “Wanted dead or alive” och man kan hämta ut en mycket stor summa pengar på närmaste ambassad i utbyte.

  22
  5

Kommentera