Ryska missiler träffade kajen – inte militärbåt i Odessa

UKRAINA. Först förnekade sedan bekräftade Ryssland att man attackerat hamnen i Odessa men man sade att man träffat ett legitimt mål i form av ett krigsfartyg.

Storbritanniens försvarsdepartement skriver i sin rapport om situationen i Ukraina att ryska kryssningsmissiler träffade kajen i Ukrainas hamn i Odessa på söndagen – inte någon militärbåt som Ryssland själva påstår.

“Den ryska MoD hävdade att ha träffat ett ukrainskt krigsfartyg och ett lager av anti-fartygsmissiler. Det finns inget som tyder på att sådana mål fanns på platsen där missilerna träffade”, står det i rapporten.

-Pettersson säger att Ryssland ljuger om allt, alltid…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Ryska missiler träffade kajen – inte militärbåt i Odessa

 1. De ryska precisionsvapnen är skrattretande dåliga. Det kan vara möjligt att någon underrättelse, fått ryssen att fyra av någon av sina undermåliga 80-tals missiler. Att den skulle träffa rätt, var det inte tal om. Ryssen framstår alltmer som en obstinat looser.

  12
  4
  • Tänker du att Ryssland under vissa eventuella omständigheter har rätt att attackera i Ukraina?

   I så fall har du fel, helt FEL!!!

   29
   10
  • LOL… Putte terrorister har inte en aning om vad de ska skjuta på eftersom de vet inte vad som finns var då deras underrättelseinformation endast sträcker sig cirka 20 – 30 km bakom fronten.
   Alltså skickar de in robotar på fasta mål som inte flyttar på sig som exempelvis sjukhus, skolor, köpcentrum, museum, universitet för att mörda så många som möjligt.
   Eller som i det här fallet, pirarna och lastningsområdet i Odessas hamn för att förhindra att Ukraina kan lasta säd på fartyg för transport ut ur landet.

   20
   7
  • Håkan, även om det stämmer, vilket det så klart inte gör, så är det inte olagligt för ett suveränt land att ha sjömålsrobotar i ett förråd på egen mark. Dessutom långt borta från gränsen till det anfallande landet. Med samma argumentation skulle ju det vara okej för ryssland att skicka några kryssningsrobotar mot svenska platser också, eftersom vi ju har förråd med vapen och ammunition som inte nödvändigtvis är svensktillverkade. Naturligtvis inte okej.

   Men som sagt, det stämmer så klart inte. Det vore så exceptionellt korkat av Ukraina att ha lager av dessa där i hamnen med den hotbild som landet och hamnen har. De är naturligtvis utgrupperade för att faktiskt kunna försvara hamnen, och även om de inte vore utspridda har man ju inte en sådan vapendepå precis vid kajen i hamnen. En sak vore ju om man fått leverans av dem dit och inte hunnit föra dem vidare, men det är ju inte precis aktuellt med båttransporter från USA till Ukraina vare sig i dagsläget eller en tid tillbaka.

   Betalar Kreml bra?

   15
   4
  • Vilken kvalificerad bullshit du sprider. Din källa verkar vara en tidningsartikel i en sydamerikansk blaska. Du måste verkligen vara desperat, i ditt sökande efter något som passar med dina dunkla tankar.

   17
   4
 2. Ljuger, mördar, mörkar, vilseleder, simpla tjuvar och krigshetsare. Putin med anhang i sitt esse.

  37
  9
 3. Pinocchio och fans moster med hängkinderna höll sig visst inte till sanningen, som vanligt.

  34
  5

Kommentera