Varför ska någon svara på SR:s frågor, när Cilla Benkö vägrar?

PUPLIC SERVICE. Sveriges Radio har ett särskilt beredskapsuppdrag som slås fast i sändningstillståndet, Sveriges Radio är också en väsentlig del av det svenska totalförsvaret. P4 är landets beredskapskanal. På Sveriges Radio finns ett antal medarbetare som har tjänster som innebär att de måste inplaceras i säkerhetsklass enligt säkerhetsskyddslagen.

Ryska it-tekniker arbetade på Sveriges Radio utan att säkerhetsprövas skrev vi på bloggen 27 juni 2022.

Nu tas Sveriges Radios säkerhetsbrister upp igen. Dagens Nyheters Amanda Sokolnicki tycker att vd Cilla Benkös hantering av kritiken liknar en parodi. ”SR verkar onekligen göra det lite väl lätt för den som vill sabotera för det här landet”, konstaterar Sokolnicki. Sydsvenskan tror att public service nu kan bli en valfråga. Man citerar förre TV4-vd:n Jan Scherman, som innan SR-skandalen skrev: ”SR har varit i blåsväder flera gånger, liksom SVT. Och händer det igen kan kanske frågan om public service med blixtens hastighet dras in i valrörelsen.”

Cilla Benkö, vd på Sveriges Radio. Cilla Benkö är bekymrad över att public service har svårt att kunna erbjuda marknadsmässiga löner, själv tjänar hon 3.239.640 kronor om året. (2021). Sveriges Radio får 3.200 miljoner om året av skattebetalarna år 2022 via public service-avgiften.
Foto Mattias Ahlm Sveriges Radio

Att mediebolag inte alltid är bra på att erkänna sina misstag är ingen överdrift. Men det Sveriges Radio har sysslat med den här veckan börjar närma sig en parodi. Public service hotar att anmäla journalister till Säkerhetspolisen för att de gör sitt jobb. Och mumlar om tryckfrihetsbrott.

Det började med att DN:s Josefin Sköld och Patrik Lundberg kunde visa att Sveriges Radio låtit flera it-tekniker arbeta innanför skalskyddet utan någon säkerhetsprövning. En av personerna hade tidigare arbetat på både Putins egen tv-kanal RT och det ryska försvarsdepartementets tv-nätverk.

Och det stannade inte där… Läs vidare på DN…

Vd:n Cilla Benkö är inte bara publicist, hon är också ansvarig för en central del i totalförsvaret sedan snart ett decennium, men har skickat fram säkerhetschefen Anna Svedberg, som började för ett par månader sedan för att svara på frågor.

-Pettersson konstatera att fri journalistik inte gäller Public Service och de stora medieföretagen, inkl. DN. De svarar bara på frågor när det passar…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Varför ska någon svara på SR:s frågor, när Cilla Benkö vägrar?

  1. Benkö tillhör de som vill avveckla Sverige. Hon erkänner inte nationen Sverige och ser det som sitt uppdrag att sabotera det som kan uppfattas som svenskt!

    43
    1
  2. Eftersom hon åsidosatt sitt kontrollansvar för en av de viktigaste delarna av Sveriges totalförsvar, Sveriges Radio, så bör hon entledigas från sitt arbete och lagföras.

    58

Kommentera