Måste jag konvertera för att bli bjuden…

INVANDRING. Yasmine Abdullahi är frilansade journalist med rötter i Somalia som arbetar åt Sveriges Radio, Skurupsposten, Arbetaren, Amnesty, ETC, Kvinna/Kvinna, Flamman och Studieförbundet Vuxenskolan där somaliskan avhandlar minoriteter, subkulturer, kön och identitet.

I tidningen Arbetaren, som ägs av fackföreningen SAC Syndikalisterna, skriver Yasmine Abdullahi om svenska lantställen och svenska klassklyftor. Där beklagar damen sig över att hon inte blir bjuden på midsommarfest och till svenskarnas landställen. Det är vid midsommar utanförskapet långsamt kryper sig in under huden. Vart ligger det här ”landet” som alla pratar om? Måste jag gifta mig med en svensk, byta efternamn eller assimileras helt för att bli inbjuden dit frågar sig Yasmine.

-Pettersson bjöd för några år sedan hem några muslimer, inte för att de var muslimer utan för att de var grannar, som drev närbutiken bredvid min verkstad, jag bjöd även ett par muslimer på en tur i skärgården med min båt. I båda fallen med mat och dricka enligt mina svenska traditioner. De åt och drack det som bjöds fast det enligt islam var haram.

Efter det sitter jag varje Ramadan och väntar på inbjudan, ingen ringer för att bjuda mig på mat på nätterna. Det verkar som jag inte existerar, måste jag konvertera för att bli bjuden? Fast risken är väldigt hög att jag tackar nej…att assimileras är ingen dum idé, Yasmine…

En anonym sosses insändare om Pettersson den 20 januari 2007. Hoppas sossen blev stolt över sitt val.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

15 thoughts on “Måste jag konvertera för att bli bjuden…

 1. Svaret är JA!
  Dessutom bär sig allt för många av dina trosfränder åt på ett så anstötligt sätt att ingen svensk vill riskera livet genom att umgås med dig eller dina likar. Vilken etniskt svensk kille vill ta risken att bli hedersattackerad av din släkt genom att umgås med dig? Ännu mindre om någon i släkten, eller du själv, bär religiösa markeringar typ slöja, burka etc öppet på gatan.

  19
 2. Jag har hört att Somalia är trevligt så här års. Du kan alltid åka hem om du tycker att dessa svennar är otrevliga. En högutbildad duktig journalist som du kommer inte ha några som helst problem att hjälpa till bygga upp ditt hemland igen. Även om du på giftasfronten kommer att ha dåligt med förslag eftersom muhammedaner föredrar lite yngre lammkött och du är i deras ögon redan lastgammal.

  20
  1
 3. Kanske dax för henne att återvända till hemlandet Somalia? Jag kan bidraga till enkel biljett.

  25
  2
 4. Jo det var så sant, betr. mitt inlägg här nedan.
  Det var faktiskt en som också heter Pettersson som yttrade dessa kloka ord i dec. förra året:

  “”Begär invandrarna att jag ska bjuda hem människor som inte talar svenska, inte dricker alkohol och inte äter fläskkött så har dom kommit till fel land…”

  En klok man denna Pettersson, här håller jag med till 100%, inga muslimska pyjamaspartyn för min del heller!

  49
  1
 5. Nu ska jag naturligtvis inte lägga sorti på Pettersons glädje över att ha bjudit hem och frotterat sig med muslimer och hans stora längtan att själv också bli inbjuden till muslimernas islamska stenålderspartyn -även om jag personligen aldrig ens kommit i närheten av dylika tankar!
  Men, jag noterar att -även här- är det stora olikheter mellan oss!
  -Även om en del påstår sig att inte vara olika men ändå är det..
  Men, folk säger ju så mycket i fyllan och villan!

  34
  3
 6. Offerkoftan är till för att förändra andra med skam och skuld!

  Tänk efter på den och applicera i din vardag så får du se hur ofta offerkoftan används!

  27
  2
 7. I min gröna ungdom sommarjobbade jag en sommar på LM. Där var också tre praktikanter från Hässleholm. Skånska gästarbetare skulle man kunna säga. Jag bjöd hem dem på middag. Min mor hade kokat kroppkakor så nu skulle de få smaka på något de aldrig ätit innan. Två av skåningarna pinade i sig en var. Den tredje åt åtta och bad mor min om receptet. Jag har absolut inga fördomar när det gäller skåningar. En och annan finns det hopp om..

  19
  2
 8. Mona måste vara bipolär .
  Pratar skit om Sverige och Sveriges kultur samtidigt som hon gödslade med resurser till kultursektorn när hon hade makt och möjlighet .
  Samtidigt som hon gjorde vad som helst för att synas på bild med kändisar .
  Hon har verkligen gett den seriösa och ärliga politiken ett ansikte .

  41
  3
  • Sluta gnäll kärring åk ditt du kom från.
   Tål inte sådana som du.
   Köp ett tält och dra ut till Påskön.

   7
   1
 9. Inte konstigt att hon inte blir bjuden att fira midsommar. Migrationspolitiken styrs av en liten klick som inte har landets bästa för ögonen och resultatet blir att Yasmin och sådana som henne inte är välkomna ens i landet av en stor del av den rättmätiga befolkningen. Hon skriver att hon inte kan återvända till sitt hemland på grund av att krig råder där. Men det är inte hela sanningen, ett av de dussintals länder som passerades på vägen till bidragsparadiset är ur konventionssynpunkt ett lämpligare alternativ. Om du måste lämna ditt hemland av giltigt skäl så är det första land du ankommer till landet där du kan söka asyl. Om du väljer att resa vidare är du inte längre flykting och får därmed inte söka asyl enligt lagar och konventioner.

  53
  2
 10. Jag har aldrig ägt något lantställe och vill inte äga något heller. Vill hellre resa och bo på vandrarhem som är pris-överkomliga och se nya miljöer och smultronställen varje dag när jag är ute och reser. Därför behover ingen behöver beskylla mig för att inte bjuda hem dem till mitt sommarhus.

  33
 11. Jobba, spara och köp en sommarstuga om du vill lägga pengarna på det, svårare är det inte, hjälper inte att dra på sig vänsterliberala offerkoftan. De flesta av våra invandrare är faktiskt riktigt innovativa när det gäller att dra in pengar på olika sätt, men min bestämda känsla är att prioritet 1 är att köpa en svart tysklandsbyggd personbil istället för sommarstuga.

  49
  3
 12. I de kretsar Yasmine Abdullahi rör sig och med hänsyn till de kulturyttringar dessa individer driver, är chansen mycket liten att få en inbjudan till hederliga människor. Däremot förvånar det att inte vänsterdårarna önskar umgås med dessa arbetsskygga individer. ”Lika barn leka bäst”.
  Ett överraskningsbesök av en sådan individ, hade omedelbart lockat fram bollträet. Om Y. A. önskar sällskap, rekommenderas en enkel biljett till Somalia!

  51
  3

Kommentera