Ukrainas First Lady vädjar till USA:s kongress om mer vapen

UKRAINA. Under onsdagen talade Olena Zelenska, den ukrainske presidenten Volodymyr Zelenskyjs hustru, framför den amerikanska kongressen. Hon vädjade om mer hjälp i kampen mot Ryssland, rapporterar Reuters.

Olena Zelenska mellan Jill och Joe Biden

Vi förblir helt trasiga när vår världs förstörs av krig. Tiotusentals världar har förstörs i Ukraina, sa hon framför kongressen.

Zelenska bad specifikt om mer vapen och sa att de inte skulle användas för att ”föra kriga på någon annans mark, utan för att skydda någons hem”. Hon visade också videos på barn som ska ha skadats eller dödats i kriget och en video på en tre-årig pojke med proteser. Hon undrade hur många familjer som förstörts i kriget och kallade kriget för Rysslands ”Hunger games”.

Svaret fins här i Washington. Hjälp oss att stoppa den här terrorn mot ukrainare och det här kommer bli vår gemensamma seger i frihetens namn.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

3 thoughts on “Ukrainas First Lady vädjar till USA:s kongress om mer vapen

 1. Om den ryska fascismen får segra i Ukraina väntar nya krig med Ryssland som angripare.

  Fascism och islamism är två sidor av samma mynt.

  Hur vill du att världen skall fungera? Demokrati eller tyranni/barbari?

  Som du röstar får du leva. Demokratin är inte alltid fläckfri men om man jämför med tyranni/barbari är den att föredra.

  9
  10
 2. Det enda som är säkert är att krig sällan går som tänkt. Mycket kan hända. Putin kan bli sjuk, nya ledare kan ta över. Det ryska folket kan göra uppror någonstans i det väldiga riket. Nato kan ledsna och gå in kanske med flygunderstöd. Det är långt ifrån säkert att Ryssland vinner.

  16
  10
 3. Det tråkiga är att den ryska maskinen förr eller senare kommer att vinna… inte för att jag håller på dem, det är bara så det är

  14
  9

Kommentera