Ryssland har öppnat gaskranen, lite…

ENERGIFÖRSÖRJNING. Gasen från Ryssland som går via Nord Stream 1 är i gång efter 10 dagars uppehåll, rapporterar flera medier, men tillägger att till vilken kapaciteten framgår inte. Enligt norska Dagbladet är den 30 procent. 

Ryssland hävdar att det krävs mer reparationer och EU kallar det för en utpressning.

Analytiker uppger för nyhetsbyrån att ryssarna behöver inkomster från gasen och spår att flödena kommer minska succesivt de kommande månaderna.

”Vi tror att Rysslands mål är att hindra Europa från att bygga gaslager inför vintern, för att hålla gaspriserna höga”, skriver investmentbanken Jefferies i en notering.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

14 thoughts on “Ryssland har öppnat gaskranen, lite…

 1. @Peter Kostin, du har spridit den lögnen förut, att Ryssland säljer sin olja till någon som säljer den vidare. Riktigt så funkar det inte. Det finns mängder av olika oljekvaliteter. Varje region har en egen och det avslöjas direkt var oljan kommer ifrån!

  Däremot så kan det bli ett överskott på olja i tex Saudi eftersom Kina köper av Ryssland. Det överskottet kan vi köpa.

  För oss är det en riktigt bra affär. Då köper vi av en pålitlig leverantör medan Kina köper av Ryssland. Vintern är räddad eftersom Ryssland inte kan stoppa våra oljeleveranser!

  21
  14
  • ja det är konstigt att ruserna fick fart på ledningarna så snart . dom ukriana spetnats måste ha gort ett dåligt jobb

   13
   1
 2. Europa ska köpa gas av Ryssland, trots sanktionerna. Men säger de europeiska ledarna, det blir bara fram till årsskiftet, sedan ska vi bojkotta rysk gas. Hur dum tror dom att ryssarna är? Dom behöver inte Europa utan det är Europa som behöver Ryssland. Och vill inte Europa köpa deras gas så finns andra länder som gör det. Det här hade USA, Canada, Japan, Sydkorea och EU inte räknat med. Dom trodde att Ryssland skulle falla på knä och be om att få göra affärer. Som kuriosa kan sägas att länderna runt gulfen numera köper billig rysk olja som de sedan säljer till USA och Europa till ett högre pris. Så kanske ska väst sätta sig ner och fundera på hur de ska agera så att den egna befolkningen inte blir lidande. Det kommer att bli djävligt kallt i tyska hem i vinter om inte rysk gas kommer fram.
  Och kriget är förlorat för Ukraina. Synd bara för det ukrainska folket att deras president inte inser det. Men så länge det ramlar in dollars så att Zelensky kan fylla sina fickor så länge kommer kriget att pågå

  19
  28
   • https://www.reuters.com/business/energy/exclusive-saudi-arabia-doubles-q2-russian-fuel-oil-imports-power-generation-2022-07-14/

    Exclusive: Saudi Arabia doubles second-quarter Russian fuel oil imports for power generation

    MOSCOW/LONDON/DUBAI, July 15 (Reuters) – Saudi Arabia, the world’s largest oil exporter, more than doubled the amount of Russian fuel oil it imported in the second quarter to feed power stations to meet summer cooling demand and free up the kingdom’s own crude for export, data showed and traders said.

    9
    6
   • @Magnus B. Tack för info med länkar! Det låter trovärdigt. Att exportera vidare funkar inte men att förbruka själv och sälja sin egen olja lämnar inga spår. För EU är det riktigt bra! Oljeförsörjningen är räddad i vinter! Det viktiga är att inte vara beroende av Ryssland! Bättre att Kina och Saudi köper av ryssarna så handlar vi med seriösa leverantörer.

    10
    6
 3. Enligt flera olika webbsidor på nätet, så är Tyskland på väg att med stor sannolikhet ansluta sig till BRICS.
  Enligt samma källor finns då risk att hela EU faller ihop.
  Om sanningshalten är riktig så ansluter sig Tyskland till ett djupt samarbete med bl.a Ryssland.

  26
  7

Kommentera