Därför är afrikaner tröga, arga och dumma

VÄRME. Det är upp emot 30-35 graders värme i Sverige igår och idag – och då kan du förvänta dig att bli något dummare, och något argare. Det har att göra med hur våra kroppar och vår hjärna reagerar på värmen, enligt vetenskapsjournalisten Izabella Rosengren. Hon har skrivit en bok om ämnet, som bygger på forskning, rapporterar TV4.

I Sudan är det 38-40 grader. Foto: Babasteve

Rosengren berättar att hjärnan prioriterar till att se till att vi överlever när det är riktigt varmt, eftersom den är extremt värmekänslig.

Det innebär också att hjärnan inte riktigt prioriterar vissa av de andra funktionerna, till exempel det kognitiva tänkandet. Vi blir trögare, slöare, helt enkelt dummare. Man har lättare för att bli arg. Vi blir obekväma och allt blir mycket jobbigare, säger Rosengren.

-Pettersson noterar att TV4 har förklaringen till Afrikas misär, värmen på kontinenten gör människorna dumma och ilskna. Jag vill påpeka att det är 28C utanför Petterssons skrivarstuga och 21C inne med hjälp av fläktar och värmepumpen går baklänges och ger kyla.

Minns ni när Bertil Malmberg dömdes för sanningen i hovrätten, den sörmländske regionpolitikern Bertil Malmberg, tidigare SD, numera politisk vilde, dömdes för hets mot folkgrupp i hovrätten, som fastställde tingsrättens dom. Det var i april förra året under ett fullmäktigemöte i region Sörmland som den förre SD-politikern, som uteslutits från partiet, sa att sydsudaneser har lägre IQ jämfört med andra folkgrupper.

Nu säger TV4 i inlindade ord samma sak, folk i värme blir tröga, arga och dumma…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Därför är afrikaner tröga, arga och dumma

 1. Regionpolitikern och f.d. kommendörkaptenen Bertil Malmberg verkar att vara en klok karl och som i Det Goda Samhället skriver följande: ”Islam har i dagens västerländska samhälle fått en plats i samhällsdebatten som vore helt otänkbar för bara 20 år sedan. Går vi ännu längre tillbaka, säg till 60-talet, så nämndes islam i stort aldrig i media eller i det dagliga samtalet. Skälet till denna förändring är naturligtvis det stora antalet migranter från muslimska länder, som kommit till Sverige.”
  Malmberg skriver om Kairodeklarationen, islams version av de mänskliga rättigheterna, vilken entydigt säger att samtliga rättigheter skall underställas sharia och att sharia är enda källan för tolkning av dem.
  Och skriver även om Ammanbudskapet, som är ett annat bindande dokument, undertecknat av islams alla betydande grenar och som säger att muslimer är kallade att förnya civilisationen baserat på religionens ledning och islams anda, samt för att nå styrka, måste nödvändiga steg tas.

  Bertil Malmberg, citat: ”Politiker och journalister brukar säga sig företräda och försvara mänskliga rättigheter. De borde granska hur islam förhåller sig till dessa.”
  https://detgodasamhallet.com/2016/01/28/gastskribent-bertil-malmberg-angelagna-fragor-vantar-pa-svar/

 2. Jag tror att alla människor mår bättre av solen och värmen!
  Och alla nordbor är inte så smarta som många tror! Kylan gör oss svårare att nå, när sommaren och värmen kommer kryper alla ut från sina iden!
  Eller har jag fel?

  7
  22
   • Sala!
    Det som sker nu är en planerad kupp mot Europa (från Grekiska) inte hebreiska!!!
    Återigen, jag har nämnt det förut.
    Kolla in Greve Kalergi och förintelsen av Europa den s.k Kalergiplanen.
    Vi skyller allt på massinvandringen!
    Den är planerad sen långt tillbaka
    Försök förstå vad det är som händer Sala!
    Har du hört talas om The Great Reset vilket betyder Den stora återställningen! WEF logga lyder också
    You’ll own nothing and you”ll will be happy!
    Säger det dig något??

    9
    2
 3. Känner Pettersson själv av detta i skrivarstugan?
  Jag har bott i värmen under ett antal år och mådde absolut bättre och kände inte av det som nämns i denna ”forskning”!

  9
  19
 4. Då måste de bli smartare när de flyttar till norrland!
  Annars beror osmartheten på annat!

  51

Kommentera