Kina finansierar Putins terrorkrig

UTRIKES. Kina spenderade 72 procent mer på att köpa in rysk olja, gas och kol i juni jämfört med för ett år sedan. Det visar ny tulldata på onsdagen, skriver Bloomberg, bakom betalvägg.

Vladimir Putin och Xi Jingpeng

Kinesiska inköpare betalade totalt 6,4 miljarder dollar i juni för rysk energi, jämfört med 3,7 miljarder under motsvarande period i fjol.

En del av kostnadslyftet beror på stigande inflation, men Kina är också det land i världen som har fyllt på Moskvas kassa mest sedan kriget i Ukraina bröt ut. Peking får ofta handla till rabatterade priser, enligt nyhetsbyrån, då sanktionerna försvårat för Ryssland att hitta köpare.

-Pettersson säger att det är mycket pengar men lite jämfört med vad kriget kostar.

Ingen vet vad kriget kostar, jag har sett uppskattningar på mellan 10 och 20 miljarder per dag. Det enda säkra är att det kostar för mycket för alla i mänskligt lidande och i pengar.

Ryssland har inte råd med krig

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Kina finansierar Putins terrorkrig

 1. Kina har sin dåliga miljö emot sig. Produktion kan tas hem eller förläggas i närliggande demokratier med höga miljömål. En stor miljöbov är globaliseringen. Så mycket närproducerat som möjligt är bäst för miljön och mänskligheten.

 2. Det är bara västvärlden, 1,2 miljarder, av Jordens 8,0 miljarder som följer USA:s och EU:s sanktioner mot Ryssland. Resten av världen handlar som vanligt, men utan USD vid betalningarna.

  13
  11
 3. Att Xi fick sitt proxykrig när han lurade Putin att de var kompisar in i döden, har jag sagt länge. Nu styr Xi alltihop!

  Visst blir oljan dyrare för oss men när Kina köper av ryssarna minskar den kinesiska efterfrågan hos andra leverantörer. Vi kan alltså köpa överskottet som blir hos dem istället. På det sättet får vi tryggare leveranser i vinter. Om vi hade varit beroende av Ryssland i vinter, ja då hade vi fått frysa på riktigt när Putin hade stoppat leveranserna för att sätta press på oss…😊

  24
  12
 4. ja kineser är ju asiens judar giriga jävlar sen får dom stackars eruperna betala mera jör olja och gas…
  detta är ju en typisk hämndaktion för att svenskar med usa i spättsen bojkotar huahin det kinesiska telebolaget. det måste svida
  det är konstigt man gnäller för att kineserna gör affärer ? men man tillåter att turkarna spellar med Iran och putin.

  13
  7

Kommentera