Det vita landslaget är ett misslyckande

INVANDRING. Kosovare Asllani har varit Sveriges bästa spelare så här långt i damernas fotbolls-EM. Briljant i offensiven, stark i försvaret. Men tyvärr är hon unik också på ett annat sätt. Och det är ett underbetyg till svensk fotboll, skriver Anna Friberg på Expressen.

I Sveriges EM-trupp bestående av 23 spelare så är Kosovare Asllani tillsammans med målvakten Zecira Musovic de enda spelarna med utländsk bakgrund. Asllani var den första spelaren med utländsk bakgrund i det svenska damlandslaget och länge den enda.

Att det ser ut som det gör nu i det svenska landslaget måste ses som ett misslyckande. Svensk fotboll behöver bli bättre på att integrera tjejer med utländsk bakgrund, ta tillvara och leta efter nya Asllani, skriver Expressen.

-Pettersson håller inte med. Kosovare Asllani har inte varit Sveriges bästa spelare, bra men inte unik.

Att det är få flickor med utländsk bakgrund i landslaget är inte fotbollens fel. Det beror troligen på att få invandrarflickor spelar fotboll, kanske för att de inte får för föräldrarna och att de som spelar inte platsar i landslaget.

Personligen blir jag glad när elva blonda flickor jagar bollen. Det påminner om ett Sverige som inte längre finns…

Nästa match är kvartsfinal mot Belgien. Avspark fredag 21:00, sänds i SVT. Nedan Sveriges senaste match i EM som avgjordes i söndags mot Portugal.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

17 thoughts on “Det vita landslaget är ett misslyckande

 1. Jag tycker att Expressens redaktion ser alldeles för blek ut…kanske borde de gå ut i solen lite oftare?

 2. Är det ett problem om alla “nya Asslani” råkar vara “vita o blonda” samt heta Karlsson och Ohlsson i efternamn, vem är det egentligen som gör en sak över folks ursprung!?

  11
 3. Om “vitheten” inom damfotbollen är ett problem varför förfasar sig då inte Expressen över “vitheten” inom ishockey, bandylandslagen och längdskidåkningslandslaget?
  Annat att fundera över är den strukturella rasism som råder inom restaurangbranschen och då främst på våra pizzerior, varför är det i princip bara invandrare som jobbar där?
  I övrigt så kan man ju fråga sig varför man nästan uteslutande ser invandrare i stadens centrum dom dagar jag som skiftjobbare råkar vara ledig, kanske beroende på att dom flesta svenskar då befinner sig på sina arbeten.
  Att sedan invandrare nekas arbete på tex Expressen är ju knappast mitt fel!

 4. Inom kriminalvården är det tvärsom

  Men det gnäller aldrig Expressen och de andra “goda” om.

  Heja svenska damlandslaget. Ni är en fröjd för ögat och påminner om svunna tider

  28
  1
 5. Vadå brist på mångfald? De två nämnda utlänningar torde båda vara av muslimsk härkomst. När det gäller sexuell läggning har Argus sina erfarenhetsmässiga aningar men väljer att ducka. 😉

  18
  1
 6. Den icke demokratiskt påtvingade “mångkulturen” är det verkliga problemet.

  26
  1
 7. Tänk att hudfärg är av sådan betydelse för vissa. Låter som ett unket eko från sydstaternas K-K-K.

  37
 8. Expressen fiskar i grumliga vatten när man publicerar sådana här artiklar där man endast utgår efter härkomst och hudfärg.

  52
  • Sverige representeras ju starkt av invandrare inom andra områden så vi kanske bara är bra på olika saker.

   17
  • Såg att Kosovare Asllani inte gjorde tecknet med den albanska örnen efter sitt senaste mål mot Portugal. Det är rätt tycker jag eftersom hon spelar för Sverige och inte Albanien. Tyckte också det var mest pinsamt för henne när kommentatorn upprepade att hon var bäst och hade skapat flest chanser när vi ledde med 3-0 och hon dittills inte varit speciellt bra. Även BBC har klagat på sitt ”vita” lag i turneringen.

   23
   • Kvotera in ett antal negresser och ett antal beslöjade araber för Anna Friberg tycker tydligen inte att fotbollstalang har någon betydelse! Tycker någon att kvotering i samhället i övrigt är så lyckat

  • Snart är det pk att påstå alla kommer från Afrika…
   …eftersom det är kulturell apropriering.

   Då kanske det blir ok att säga att vi härstammar från olika apor…
   …lite som att vi är olika raser.

   24
   2
   • Jag menar inte pk att härstamma från Afrika.
    Lite trött idag.

    14
 9. Ytterligare en PK-marinerad idiot som måste ha maniska tvångstankar om att nedvärdera allt svenskt….

  53
  1
  • Hon måste tänka, tycka och skriva så annars får hon inte arbeta i media!

   41

Kommentera