Vindkraftsparker ödelägger friluftslivet

VINDKRAFT. Runt om i vårt land uppförs allt fler vindkraftsparker, särskilt på landsbygden. Storskaliga vindkraftsparker innebär en negativ utveckling för bland annat förvaltandet av sårbar natur, djurliv och friluftslivets förutsättningar, enligt en debattartikel av SD i GD.

Till varje vindkraftverk dras en väg.

Friluftsrörelsens situation under pandemin har varit hårt ansträngd. Då regeringen prioriterat andra områden har friluftsorganisationerna stått utan ekonomiskt stöd. När fler storskaliga vindkraftsparker byggs förvärras situationen ytterligare.

Tyvärr byggs vindkraftsparker även i områden med högt natur- och kulturvärde. Det innebär att utvecklingsmöjligheterna minskar, liksom även attraktionskraften. Friluftslivet och turismen riskerar att minska samtidigt som det enorma natur- och kulturvärdet förstörs. Naturen, utsikten, tystnaden och orördheten upphör att existera. Dessutom får kartor för områdens turism ritas om.

Regeringen motiverar ofta vindkraftssatsningar med ”den gröna omställningen”. Här är det tydligt att regeringens definition av grön omställning i praktiken innebär en förstörelse av våra gröna miljöer. Sverigedemokraterna kommer aldrig stötta den anti-gröna omställning regeringen så desperat försöker uppnå. Vi slår vakt om värdet av vårt lands fantastiska natur och friluftsliv. Sverige är värt mer än satsningar på ineffektiv och instabil energiförsörjning, särskilt om man på riktigt strävar efter en hållbar miljöpolitik.

Sverigedemokraterna

Bo Broman,
kulturpolitisk talesperson

Mattias Eriksson Falk,
riksdagskandidat Gävleborg

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

2 thoughts on “Vindkraftsparker ödelägger friluftslivet

 1. Skogsbruk / skogsvård vill Miljöpartiet i stort sett
  förbjuda.
  Men och skövla skog för miltals vägar och vräka ut
  betong i skogarna för att bygga vindkraftverk det
  går bra det i ärthjärnornas värld.
  Vakna gott folk och en gång för alla sätt stopp för Miljöpartiets dubbelmoral.

  42
  1

Kommentera