Utbrytarrepubliker i Ukraina erkänns av Nordkorea

UKRAINA. De ryskstödda utbrytarrepublikerna Donetsk och Luhansk har formellt erkänts av Nordkorea, rapporterar AP, med hänvisning till den statliga nyhetsbyrån KCNA.

Erkännandet har lämnats över till den ryska ambassadören i Pyongyang, och Nordkorea blir därmed det tredje landet att erkänna utbrytarrepublikerna efter Syrien och Ryssland. Ukraina har fördömt beslutet och brutit alla diplomatiska förbindelser med landet, skriver Yonhap.

De så kallade folkrepublikerna i Donetsk och Luhansk utropades av ryskstödda separatister med nära band till Moskva i samband med att Ryssland i strid mot internationell rätt annekterade Krimhalvön 2014.

Ryssland erkände Donetsk och Luhansk några dagar innan den illegala invasionen den 24 februari 2022.

-Pettersson säger att det är ett fint gäng, Putins diktatur, Syrien, Nordkorea och några här på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Utbrytarrepubliker i Ukraina erkänns av Nordkorea

  1. Kosovo, ett land som bildades genom USA:s terrorbombningar av Serbien, erkänns inte av 93 av världens länder. Dessa 93 länder har långt mer än halva världsbefolkningen.
    Det är hög tid att Sverige återkallar erkännandet av Kosovo.

    5
    6
    • Kosovo bildades för att hindra Serbien fortsätta sitt folkmord och Natos ingripande fick slut på de jugoslaviska krigen. Bra gjort av Nato.

      7
      5
  2. Är det någon som bryr sig om vad Nordkorea gör eller inte gör .
    Har svårt att tänka mig det.

    10
    3
    • Jag kan tänka mig att grannländerna, främst Japan och Sydkorea bryr sig mycket om vad Nordkorea sysslar med. Speciellt av deras tester av kärnvapenbärande robotar. Nordkorea och Ryssland gillar att hota grannar.

      Sverige betalar fortfarande bistånd till Nordkorea genom FN, Röda korset med flera. Detta trots att Nordkorea har miljardskulder till Sverige sedan 1970-talet.

      Vi betalar dock inget bistånd direkt till regeringen i landet.

      7
      2
  3. Vi bör formellt dra tillbaka erkännandet av de nationer som gör så här.

    11
    3
  4. Hoppas att utbrytar republiken Jämtland bli erkänd.
    Ska flytta dit isåfall för att slippa den svenska regeringen.

    18
    3

Kommentera