Ny id-kontroll föreslås för samordningsnummer

INVANDRING. Skatteverket ska ta över ansvaret för id-kontroller vid tilldelning och förnyelse av samordningsnummer. Det föreslår regeringen i en proposition till riksdagen.

Steget Efter

Samordningsnummer tilldelas personer som uppehåller sig i Sverige, men som inte är folkbokförda i landet.

Förslaget innebär bland annat att samordningsnummer delas in i tre nivåer: styrkt, sannolik eller osäker. Dessutom ska personer vara skyldiga att överlämna id-handlingar och fingeravtryck, samt låta sig fotograferas, för att styrka sin identitet.

-Pettersson säger att Sverigedemokraterna har i åratal krävt giltiga ID-handlingar och fysisk närvaro för att bevilja samordningsnummer. Utöver det vill SD även införa biometriska kontroller, exempelvis fingeravtryck, i samband med ansökan för att förhindra individer från att utnyttja systemet genom att ansöka om flera nummer.

Hundratusentals individer bor i Sverige utan att ha styrkt sin identitet och systemets slappa utformning underlättar för den som vill tillskansa sig svenska bidrag eller ägna sig åt brottslighet i Sverige. I värsta fall har vi krattat manegen för terrorister och annan organiserad brottslighet.

Det är bra att regeringen vaknat och lägger fram gamla SD-förslag om förslagen inte blir bortglömda efter valet…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Ny id-kontroll föreslås för samordningsnummer

 1. Alla som vill in i Sverige och som inte kan uppvisa adekvata Id-handlingar skall lämna fingeravtryck, ögoniris, ansiktsigenkänning och DNA-analys. Utgår från att godkända Id-handlingar inbegriper minst fingeravtryck.
  SD har helt rätt.

 2. Det luktar desperation att få behålla kontoren på Rosenbad. Får hoppas att folk kan se hur falska sossarna är, som efter åtta år av passivitet, helt plötsligt snor SD:s sen åratal tillbaka lagda förslag.
  Om S blir kvar efter valet så ska man inte räkna med att något av de föreslagna förbättringarna kommer att genomföras.
  Valfläsk sa Bill, valfusk sa Bull.

 3. Jag förstår inte att folk vågar sig ut på övergångsställe framför en bil, ibland med barnvagn. En stor andel förare har inte körkort, och en del bilar saknar bromsar. Det är med livet som insats.

 4. ”samordningsnummer delas in i tre nivåer: styrkt, sannolik eller osäker”
  Nästa steg är att körkorten delas in i liknande kategorier utifrån om det är ”rätt förare” som gör teoriprov och uppkörning. Men kanske inte, det går nog inte att rucka på trafiksäkerheten på samma sätt som på säkerheten i samhället i stort.

  12
  1
  • Med tanke på att det händer att folk blir påkomna med det, så förutsätter jag att det inte är ovanligt att någon annan skriver ditt teoriprov och gör din uppkörning.

 5. Desperationen i MP blir allt tydligare .
  Vad som helst för en rubrik.
  Per Bolund ljuger hejvilt och tror att M är skuld till de höga energipriserna . Stenevi ser rasism överallt till och med i nybyggen . Att Malmö byggt lägenheter för mer än 20000kr i månaden , som bara bebos av bidragsberoende invandrare är inte rasism i hennes ögon .
  I de blindas rike är den enögde drottning .
  Ska bĺi skönt att bli av med dessa knäppgökar .

  28
  1

Kommentera