Vindlögner – Vindkraftens verkliga kostnad

VINDKRAFTEN betraktas av många som lösningen på Sveriges energikris. Den beskrivs som snabb, billig och miljövänlig – men stämmer verkligen denna idealiserade bild?

Henrik Jönsson har gått igenom vart och ett av dessa påståenden ur ett ekonomiskt perspektiv.

Läs mer om vindkraftens kostnader…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

8 thoughts on “Vindlögner – Vindkraftens verkliga kostnad

 1. Nu kommer Vattenfall att slå Maud Olofssons förlustrekord med NUON som drabbar oss alla med ännu högre elpriser.

  Vattenfalls vindkraftparker söder Trelleborg och runt Storbritannien som redan i ärliga kalkyler visar enorma förluster. Regeringen med okunniga ministrar hejar på i stället för att stoppa.

  Kom ihåg att Elsa Widding försökte stoppa NUON men blev utfryst av Olofsson. Nu försöker Elsa att via SD få stopp på idiotisk och okunnig energipolitik. Hon måste få allas vårt stöd – undantag Annie Lööf som inte kan tala med någon från SD.

 2. Nu har ju kanske S, C och MP svängt en aning om kärnkraften. Påstår dom i alla fall. Men c:a två år försent och det har kostat oss hundratals miljarder alldeles i onödan. Men frågan är då om dom har lärt sig något av sina korkade misstag. Eller blir det samma dårskap med vindsnurrorna ? Kommer dom att fortsätta satsningen på dessa förlust-möllor, trots att dom vet att det är bortkastat. Förmodligen blir det samma sena uppvaknande med snurrorna som med allt annat och ännu mer bortkastade skatte-miljarder.

 3. Den här tycker jag är bra. Jag kan investera allt jag äger mot en garanti att detta är sant. Dock verkar det mer vara att dom är mytomaner på VG-regionen, precis som Löfven.

  Ett modernt vindkraftverk har efter cirka 4-6 månaders drift producerat lika mycket energi som det går åt för dess tillverkning. Livscykelanalyser visar att energiförbrukningen för tillverkning, transport, byggande, drift och rivning av ett vindkraftverk motsvarar cirka 1 % av dess energiproduktion under livslängden.

  2
  2
 4. Här är många politiker och PK figurer som levt i det blå, så om en och
  annan börjar att vakna upp är det inte en dag för tidigt,speciellt dom som
  levt och lever i Stockholms innerstad har ingen som helst förståelse om hur
  mat produceras, för mycket slabbande i Rödtjut gör dem trögtänkta.

  25
 5. Jan Blomgren skriver på Ledarsidorna om de verkliga siffrorna. Är Henrik Jönssons siffror för låga?
  När fantasin möter verkligheten. En hård och kall Nordanvind

  27
 6. Märkligt att producenter av vindkraftverk inte verkar omfattas av producentansvar för återställande. Horribelt att Svenska Kraftnät dryftar att det kan läggas på markägaren att montera ner och återställa t ex en vindkraftspark.

  31
 7. Inte en dag för tidigt. Nu först kommer vetenskapen (och den från känslor befriade matematiken) in och punkterar de villfarelser den militanta miljörörelsen bankat oss i huvudet med under decennier. Dessutom börjar den andra delen av rörelsens ben, den ohämmade och kravlösa invandringspolitiken snart också skaka.
  Verkligheten har knackat på hos liberalvänstern.

  42

Kommentera