Theodor Engström har erkänt mordet i Visby

BROTTSLIGHET. Psykisk ohälsa tros ligga bakom mordet på psykiatrisamordnare Ing-Marie Wieselgren i Visby igår, uppger kammaråklagare Petra Götell på en pressträff. Den 33-åring, Theodor Engström, som erkänt dådet, lider själv av psykisk ohälsa och har uppgett i förhör att hans attack var riktad mot psykiatrin.

Theodor Engström, misstänkt för mordet på Ing-Marie Wieselgren i Visby igår

Vi bedömer att den avlidna kvinnan var gärningsmannens tilltänkta mål och att det kan bero på hennes offentliga profil och långvariga engagemang i frågor om psykiatrin i Sverige, säger kammaråklagare Petra Götell.

Mannens engagemang i nazistiska Nordiska Motståndsrörelsen, som flera medier rapporterat om, har enligt åklagarens bedömning inget med gärningen att göra.

Det är inget vi sett.

Polisen tror att mannen var narkotikapåverkad när han knivstack Wieselgren. Åklagaren kommer att begära mannen häktad under eftermiddagen.

Ing-Marie Wieselgren

Målnummer i Gotlands tingsrätt: B 808-22.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Theodor Engström har erkänt mordet i Visby

 1. “Under 1960- och 1970-talet påbörjades en avveckling av mentalsjukhusen. Man ville få bort tvångsvården och att den psykiatriska vården skulle utgå utifrån frivillighetsprincipen. Ett tvivel kring mentalsjukhusen började spridas i Sverige och en successiv avveckling påbörjades. Under 1980-talet började avvecklingen ta fart på riktigt och ett av de sista sjukhusen som stängdes ner var Beckomberga sjukhus (1995), vilket också var ett av de största sjukhusen.”

  “Psykiatrireformen (Psyk-ÄDEL) var en reform för psykiatrin i Sverige som beslutades 1994 och genomfördes 1995. Den föregicks av psykiatriutredningen (SOU 1992:73) som visade att personer med psykisk ohälsa hade mycket dålig samverkan med övriga samhället i jämförelse med andra svaga grupper. Psykiatrireformen föregicks också av ädelreformen (vård av äldre, 1992) och ibland ses kombinationstermen psykädelreformen.

  Tanken var att psykiskt sjuka personer i högre grad skulle integreras med resten av samhället.”

  Standardsvar från ansvariga politiker:
  ”Vi har varit Naiva. Vi såg det inte komma”

  • “”Tanken var att psykiskt sjuka personer i högre grad skulle
   integreras med resten av samhället.”

   även dessa, oftast gamlingar som nu får tyna bort å invänta döden
   ist för att få den vård de är berättigade MEDAN DE LEVER…fler
   än du realist kan ana…önskar inte Realisten det ödet då du är 78+
   …liknade det i Visby hände för c:a 30-40 år sedan på ett Lassa-
   rett (sökt länk men hittar det inte) i vårt land…en Pancho sköt då
   sin läkare till döds, pga att “lekaren” inte ides utföra sitt kall…


  • …utseendemässigt är Teodor (på bilden) iaf inge Skinnhuvud
   snarare en person vars rötter hör hemma i trakter runt Medis
   på Åsön…enklare om bilden nu vatt på en svarting, då skulle
   individens hemvist vatt mer lättplacerad…då till grannskapet
   söder om Sahara…så idf får både skinnskallar och negroida
   personer frisedel

 2. Gammelmedia och statliga media ser högerspöken och nazistspöken överallt. Dom galna muslimerna som mördar, spränger, eldar och våldtar ser dom aldrig.

  35
  1
  • Olof
   Va, man hinner man ju bara öppna tidningen så står det nått om gäng och mord.

   1
   1
 3. jag skulle ge honom maxstraffet och efter det utvisning till usa – eftersom offret var systematiskt utvald är det ett planerat mord – men snälla alla som mördar är ju sjuka på något sätt

  10
  7
 4. Jag brukar hävda att det ligger i definitionen av Nazism att det är en våldsbejakande ideologi. Det idiomatiska exemplet på det är dom Tyska Nationalsocialisternas tro på en ödesbestämd kamp mellan nationer av folk. Är man inte våldsbejakande så är man förmodligen inte Nazist. Omvänt så bör det i en Nazistisk rörelse finnas våldsbejakande element. Om nu Herr Engström varit i kontakt med Nazistiska rörelser så skall man väl inte vara för snabb med att dra slutsatsen att han inte har påverkats av sin omgivning. Man kan jämföra med Islam som har våldsbejakande element. När man har att göra med en Muslimsk våldsutövare så måste man egentligen alltid utgå från att hans tro/bakgrund är en försvårande omständighet.

  12
  7
  • Ovanstående dåre har ingenting med nazigrupperingat att göra. Påståendet kommer från ryggmärgen i någon vänsterjournalist.

   26
   4
   • Dissidenten
    Personer som mår psykiskt dåligt söker sig ofta till ytterkantspartier.

  • Finns andra ytterkantspartier som dras med våldsbejakande individer, de kanske t.o.m. finns i mittenpartierna, vem vet.
   Längst ut till vänster och i miljörörelsen finns det uttalanden som nog tillhör nazirörelsen då…. menar du?

   Bra då vet vi!

 5. Ytterligare ett resultat av nerläggningen av mentalsjukhusen. Alldeles för många har fått sätta livet till, de senaste 40 åren.
  Med tanke på att Miljöpartiet bildades i anslutning till detta, lär övergreppen på oskyldiga människor fortsätta.

  59
  2

Kommentera