Nytt ryskt kärnvapenhot, om krigsbrott utreds

UTRIKES. Om Ryssland lagförs för krigsbrott vid Internationella brottmålsdomstolen i Haag kan det skapa ett ”hot mot mänsklighetens existens”, skriver Dmitrij Medvedev i sin kanal på Telegram.

Dmitrij Medvedev

”Tanken att straffa ett land som har den största kärnvapenarsenalen är absurd i sig”, skriver den tidigare ryska presidenten och premiärministern, som nu är vice ordförande i landets säkerhetsråd.

Ryssland hävdar att USA ligger bakom tribunalen, som öppnade en förundersökning om ryska krigsbrott i Ukraina i mars i år med stöd av 43 länder.

-Pettersson säger att den ryska ledningen verkar trevlig…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

20 thoughts on “Nytt ryskt kärnvapenhot, om krigsbrott utreds

 1. Har man ej moralisk styrka att kalla sig själv idiot när man begår misstag så . . . Samma symptom som kärnkrafts ”nedläggarna” i Sverige fast i annan form. Resulterar endast i mental förstoppning.

  13
 2. Dmitrij Medvedev förefaller vara lika robust som propagandaminister Joseph Goebbels på sin tid.

  16
  2
 3. Många ”svenska” fascister .islamister på bloggen.

  Jag undrar om de ens förstår vad fascism och islamism verkligen innebär. Jag rekommenderar er varmt att besök något av era fascistisk eller islamistiska älsklingsländer. Kanske skulle det få er att nyktra till.

  21
  4
  • 😎Rysslands tidigare president och premiärminister Dmitrij Medvedev varnar alla som kan vilja lagföra landets misstänkta krigsbrott vid Internationella brottmålsdomstolen i Haag.

   ”Tanken att straffa ett land som har den största kärnvapenarsenalen är absurd i sig. Och skapar potentiellt ett hot mot mänsklighetens existens”, skriver han på meddelandetjänsten Telegram.

   Medvedev beskriver det som att det är USA som vill ställa Ryssland inför rätta och ifrågasätter då att USA självt inte har ställts till svars på motsvarande vis, för amerikanska krig och krigsbrott.

   Dmitrij Medvedev har länge varit en nyckelperson i Vladimir Putins närmaste krets och är i dag vice ordförande i Rysslands mäktiga säkerhetsråd. Han har höjt tonläget sedan Rysslands fullskaliga invasion av Ukraina inleddes i februari.

   Han har tidigare bemött omvärldens anklagelser med varningar om att saker och ting kan leda till ett kärnvapenkrig. För några veckor sedan sade han att han ”hatar västerlänningar”, som han beskrev med olika invektiv, samt att han skulle ägna hela sitt liv och alla sina ansträngningar åt att ”få dem att försvinna”.

   SÅ TALAR EN TVÄTTÄKTA FASCIST 😎

   24
   3
 4. ja det är väl attsvara puton..ett om någon före detta satelitstat attakera med kärnvapen så kommer NATO att förse alla före detta satelitstater med kärnvapen och möjlighet att leverera dom!!
  om rysslan skulke använda kärnvapen utanför den ryska intresse svären så kommer man att få dubbelt upo tillbaka i form av kärnvapen attaker!! man skall naturligtvis onte lägga sig för hot av en idiot till statschef man ger igen med ränta . det innebär att vimåste få in kärnvapenbestyckade missiler i finnland och sverige!

  8
  5
 5. Tänk ifall Ryssarna lagt dom summor på att modernisera Folkets
  standard som man lagt på kriget i Ukraina, så att folket i Ryssland
  fått samma standard som folket i den Västerländska civilissationen
  betraktar som självklart?? Visst är både Moskva och Leningrad fina
  städer, men hur är det i övriga Ryssland, på landsbyggden??

  28
  4
  • Och tänk om det ryska folket hade fått behålla de tusentals miljarder dollar som Putin och hans maffia har stulit av dem!

   25
   4
 6. Medvedev uttalande pekar på att han är lika ”puckad i pallet”, som Putin. Dessa massmördare hotar omvärlden med mer massmord, om man utreder deras tidigare massmord. Hur dj-a korkad kan man bli.
  Istället borde dessa ”low lives”, fundera över hur deras omvärld ser ut när kriget är över. Ett bankrutt, nergånget skitland, som heter Ryssland och ett med ryska frysta tillgångar återuppbyggt nytt EU land, Ukraina.
  Idioterna i Kreml vet om att deras tid håller på att rinna ut. Problemet är att i Kreml garderober, finns det fler.

  34
  10
 7. Tror Rysslands ledning börjar fatta att Ryssland kommer bli helt isolerat från i stort sett hela den övriga världen under många, många år. Ryssarnas ledning får ständigt räkna med att bli arresterade så fort de lämnar Ryssland.

  36
  12
 8. När ska ryssarna bli civiliserade? Tänk om den fria världen skulle bete sig likadant, börja hota med kärnvapen och mänsklighetens utrotning så fort vi ogillar något ryssarna gör eller tänker? Då skulle planeten vara bortblåst för länge sedan.

  40
  8
 9. Putin använder kärnvapen om det behövs? Och han kommer då att
  få betalt med kärnvapen i retur.

  35
  6
 10. USA erkänner inte att domstolen i Haag är legitim att utreda amerikanska soldaters eventuella brott.
  Nu talar Ryssland om, i ett annat språkbruk, att samma sak gäller beträffande ryska soldater.

  31
  30
  • Vi måste behandla alla fascister lika! I den fria världen blir de aldrig accepterade men i Ryssland sitter de i ledningen. Därför måste Putin stoppas nu!

   31
   10
   • I USA är det ju fascisterna inom det militärindustriella komplexet som styr landets utrikespolitik.

    7
    4
 11. Fascismen i ett nötskal. Och i Sverige har vi också stövelälskande människor. När skall de förstå att fascismen inte kommer att leda till något gott.

  I valet i höst måste vi göra allt vi kan för att hindra NYANS. Partiet NYANS är ett islamistiskt-fascistiskt parti med rötter i Turkiet och Iran.

  Är det fascism Sverige behöver? KNAPPAST!

  50
  2
  • Amerikanska militära fascister och ryska militära fascister skall behandlas lika.

   26
   22
   • Det går ju att helt isolera och ignorera Ryssland tills de slutat kriga, dragit sig tillbaka från alla ockuperade områden, inklusive de i Moldavien, Georgien etc. och betalt för allt som är förstört under deras krig med omvärlden.

    43
    9

Kommentera