Grönt för gas- och kärnkrafts-investeringar i EU

EU. Det europeiska parlamentet röstar för att ”grönstämpla” investeringar i gas- och kärnkraftsverk som klimatvänliga, enligt ett pressmeddelande.

Kärnkraftverk i Frankrike

Förslaget röstades igenom på onsdagen och kan bana väg för att bli en ny lag.  Av de 639 i EU-parlamentet som röstade var 328 parlamentariker emot att stoppa förslaget och 278 för, medan 33 lade ner sina röster.

Därmed går kommissionens förslag igenom. Gas- och kärnkraftsmotståndarna hade behövt vinna omröstningen och dessutom få minst 353 röster totalt för att kunna tvinga kommissionen att göra om.

Vinnarsidan består främst av högerpartier – för svensk del M, L, KD och SD.

De som röstade mot var färre än majoritet av parlamentets 705 lagstiftare, vilket hade behövts för att blockera förslaget, skriver Reuters.

-Pettersson tycker det är konstigt att gas- och kärnkraft behandlas i samma omröstning…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Grönt för gas- och kärnkrafts-investeringar i EU

 1. Att kärnkraft är grönt om man är rädd för co2 är rätt givet, men hur fossil gas blev det är lite mer underligt. De i miljörörelsen som menar allvar med co2 borde ju älska kärnkraft mer än allt annat. Det släpper ju ut mycket mindre co2 än vindkraft.

 2. Kol- och stålunionen/EEC/EG/EU kom ursprungligen, troligen på amerikanskt initiativ, för att binda ihop Tysklands och Frankrikes ekonomier så att det skulle vara omöjligt för dem att kriga igen. Det fungerade initialt bra med länders vetorätt, rullande ordförandeskap och ministerrådet som högsta beslutande organ. Men säg den avdankade kleptokrat eller makthungrig byråkrat som nöjer sig. Genom tyranniska myrsteg har eurokratin expanderat och dominerar i dag medlemsstaterna. Bryssel har slitit åt sig tömmarna och de medlemsstater som vis av kommunistiskt förtryck protesterar jag med alla till buds stående medel.

  Det är frihandeln från mitten av 1850=talet som är största orsaken till Sveriges och många andra länders välståndsutveckling så den ska vi vara rädd om. Kleptokrater UPA ska vi däremot visa på dörren och därför är det hög tid att återgå till ett EG utan parlament och med kommissionen som ministerrådets sekretariat. Det är tyvärr få politiska partier med inflytande som vill förstå detta. En trolig orsak är att deras ledande företrädare ser sin framtid som skattefrälse i Bryssel.

 3. Att den ryska fossil-gasen från Nord-Stream skulle bli miljövänlig, är självklart eftersom tyskarna behöver den.

 4. I valrörelsen talar nu Socialdemokraterna om kärnkraft. Den löjliga Annie Lööf talar till och med om en kommission. Hon som tidigare sagt nej. Man kan tydligen vara hur falsk och ombytlig som helst i svensk politik.

  För i Bryssel röstade de emot. Hoppades att det kanske inte skulle märkas. I varje fall inte i SVT/SR.

  19
 5. Det finns tillräckligt med skiffergas i EU för att försörja EU i över 60 år, antagligen mer.
  Det är bara en fråga om att utvinna den vilket var planen på 10-talet men då slog Puttes propagandamaskineri till varje gång på plats där det skulle utvinnas och drog hemska historier som skrämde upp lokala politiker så de inte vågade ge tillstånd.
  Allt för att skydda den ryska exporten av gas.

  10
  4
 6. Att det tagit så lång tid att klassa kärnkraft som klimatrvänligt visar hur mycket makt irrationella kvinnor och gröna flummare har i EU.

  33
  • Är inte det enklaste /billigaste
   att använda nyligen nedlagda
   kraftverk? Arma land.

   20
 7. Tänk om man fattat att Kärnkraft skulle haft denna status från början då hade Miljöpartiet inte kunnat slakta fullt fungerande el källa

  37

Kommentera