Statsministern ljuger medvetet

VALET 2022. I går var det Socialdemokraternas dag i Almedalen. Statsminister Magdalena Andersson (S) intervjuades i olika medier och höll tal. Statsministern tog upp 90-talskrisen, då räntan ett tag var 500 procent, och skyllde krisen på de borgerliga. Detta trots att det var den socialdemokratiska regeringen, med finansminister Kjell-Olof Feldt i spetsen, som på 80-talet sådde fröet till det som skulle bli en ekonomisk kris.

Statsminister Andersson (S) far medvetet med osanning eftersom ledande Socialdemokrater som var med på den tiden har tagit på sig skulden för den krisen. Magdalena Andersson (S) jobbade dessutom själv i statsrådsberedningen när dåvarande finansdepartementet (S) skrev att 90-talets ekonomiska kris var den dåvarande s-regeringens fel – inte de borgerligas.

Statsministern skyller på de borgerliga fast hon vet att det inte är sant. Det är ovärdigt en statsminister men inte ovanligt när det gäller en socialdemokrat.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Statsministern ljuger medvetet

 1. Har levt tillräckligt länge, för att veta att när en socialdemokrat håller valtal, blir det ljug från början till slut. Det irriterar de människor, som ser igenom lögnerna, men vi måste förstå, att den väljargrupp, som man vänder sig till, är både okunnig och försedd med skygglappar. Dessutom verkar de inte förstå, att de blir lurade, gång på gång. Tyvärr har de socialdemokratiska lögnerna, nu fört landet allt närmare stupet.

  47
  2
 2. Islam är lögnens religion, men socialdemokraterna, är lögnens parti! De tjänar båda lögnens herre (satan)!

  Det är ju inte bara nu de ljuger! Tänk bara på helomvändningen i hanteringen av Corona, och propagandan däromkring! Eller invandringen! För att bara ta två exempel från förr där de ljugit, och förvridit sanningen,

  FÖR SÅDANA ÄR DE, SOCIALDEMOKRATERNA!!!

  36
  2
 3. Hagdalena Andersson är urtypen av en kleptokrat. Det finns två typer av människor i politiken. Den ena gör det för att de vill förändra något. De flesta fritidspolitiker och ett fåtal andra som exempelvis Donald Trump. Den andra typen för att de vill berika sig själva. Alla i regeringen och många i tidigare regeringar samt många i riksdagen.

  Jag testade förresten SVT ”matchning”. Resultatet SD 82%, M 71% och KD 68%. Frågorna var dock ytterst trubbiga. Jag vill exempelvis värna asylrätten men räckviddsbegränsa den. Jag vill minska vinsterna i välfärden genom att avskeda drönarna i den offentliga verksamheten vilket minskar ersättningen till de privata. Jag vill förutom det att staten tar kostnaden för massinvandringen och drar den från biståndsbudgeten som ska vara max 0,7% av BNI.

  Detta skulle i dagsläget innebära att biståndsländerna skulle betala oss om man genomförde det fullt ut vilket är orimligt men det skulle kräva att man en gång för alla tog itu med problemet. Jan Tullberg räknade ut 2014 att kostnaden då var cirka 250 miljarder per år. Det var alltså före migranttsunamin. I dag torde det vara kanske 400 miljarder om året. Det är en genomsnittlig kostnad av 40 000 kronor per invånare och år eller 53 000 per svensk.

  30
 4. Problemet är att ingen journalist vill nämna att en halv miljon svenskar blev av med jobbet de sista månaderna före valet 1991, då det inkräktar på maktpartiets alternativa fakta.

  57
  2

Kommentera