M, SD, KD och L lanserar plan för ny kärnkraft

ELFÖRSÖRJNING. De höga elpriserna är följden av ”ett rödgrönt energipolitiskt haveri” och att energisystemet ”är slaget i spillror”. Det skriver partiledarna för M, KD, SD och L i ett gemensamt inlägg på DN Debatt, i vilket de går till attack mot Socialdemokraternas energipolitik.

Oppositionsledarna anser att S begår en ”politisk bluff” när de säger att de öppnar för mer kärnkraft i Sverige – och lanserar samtidigt en färdig plan för gemensamma investeringar i nya reaktorer.

Bland annat innebär planen ett statligt investeringsstöd för kärnkraft på 400 miljarder kronor, att Vattenfall ”omedelbart” ska påbörja planeringen av ny kärnkraft – samt införandet av en ”lex MP”, som ”förhindrar att politiken godtyckligt stänger ned kärnkraften”.

-Pettersson tycker det låter bra, speciellt att partier som för några år sedan vägrade tala med SD nu kommer med gemensamma förslag…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “M, SD, KD och L lanserar plan för ny kärnkraft

 1. De som röstat på S, Mp och C borde bara få lite ström och betala tredubbla priset till sina hus, lägenheter och bilar. De ville ha det som det blev med elen. Vi som röstat på SD borde få obegränsat till halva priset. Vi ville inte ha det som det blev.

  36
 2. Vi ska vara stolta över svenska kärnkraftverk!
  Svenskt tekniskt kunnande och svensk uran!
  Det är just det de som hatar Sverige vill stjäla från oss, vår stolthet!

  45
  1
 3. Återstarta Ringhals ! Förmodligen snabbaste sättet att få ny energi.

  55
 4. Är det inte bättre att ge Vattenfall i uppdrag att återstarta de 2 senast nedlagda reaktorerna (om det är möjligt)? De borde vara puttrande under kommande mandatperiod. Istället för att lägga 400 mdr kronor på ett projekt som kommer stå klart 2035 i bästa fall och som kommer skjutas ner av en S-regering om de återtar makten 2026 eller 2030. Hur ska alla elcyklar laddas under de kommande 15 åren?

  46
 5. En lag som stoppar politiker att godtyckligt fibbla med våra energisystem är ett måste med de galningar som släpps in i Sveriges riksdag. Även åtgärder som skadar samhället måste stoppas i sin linda i fortsättningen
  Vi behöver alltså en oberoende konstitutuionsdomstol

  52

Kommentera