16 miljoner i behov av hjälp i Ukraina

UKRAINA. Efter över fyra månader av krig är behovet av humanitärt bistånd i Ukraina skriande.

Nästan 16 miljoner människor i landet behöver vatten, mat, vård, tak över huvudet och skydd, enligt FN. Men det kan vara ännu fler.

Siffran är återhållen och FN håller på att göra en ny bedömning, säger Osnat Lubrani, FN:s humanitära chef i Ukraina, i en uppdatering från organisationen.

Över 300 organisationer arbetar med humanitärt stöd i Ukraina, varav runt 200 är ukrainska icke-statliga organisationer där ukrainare själva är involverade, enligt Lubrani. Nästan 5000 civila dödsoffer har bekräftats och lika många har skadats under kriget, men sannolikt är det bara en bråkdel av det verkliga antalet offer.

Jag har inte exakta siffror över sjukhusen som skadats, och skolorna och bostäderna, men vi vet att det handlar om tusentals. Vi kan helt enkelt inte verifiera några exakta siffror än, säger Osnat Lubrani.

-Pettersson säger att Vladimir Putin och hans sympatisörer är ansvariga…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “16 miljoner i behov av hjälp i Ukraina

 1. Den fria världen har två alternativ. Antingen släpper man fram Putin som kommer att fortsätta sitt krig mot många fler länder med ännu mer lidande finansierat av Xi, eller så fortsätter man på inslagen väg och driver Putin längre och längre bort tills han får kriget på hemmaplan.

  Det finns ingen i den fria världen som vill ge Putin möjligheten att utöka lidandet i Europa förutom några enstaka fascister här och där som hittar sin sanning genom ryskproducerade faktafilmer på youtube…

  14
  5
 2. Oj då, jag måste ha missat att det är USA som invaderat Ukraina?
  Så då är alltså Putin helt oskyldig till all förstörd infrastruktur nerbrända
  skolor, äldreboende , bostadshus, varuhus med folk i? Putin får väl trösta
  sig med att han är idol för en del här på bloggen!

  21
  10
   • Menar du sossepriserna på drivmedel och.energi som sattes månader innan Putins övergrepp på Ukraina.
    Gå till Specssavers själv vet ja.

    22
    2
  • Men ärligt Tony, skulle Putin tillåta att morden på rysktalande ukrainare i Donbass fortasätta? 18000 människor har mördats av nazister/nationalister/ukrainsk militär, trots två Minskavtal. Skulle Sverige acceptera att idioter från Norge skulle börja mörda svenskar i Dalarna, Härjedalen och Jämtland? Man må hata eller älska Putin, men man måste vara ärlig mot sig själv och inse att hela kriget handlar om ett proxykrig där USA/NATO strider mot Ryssland och stackars Ukraina hamnar i en kniptång. Kan USA inse att det inte går att komma åt Putin eller ska fler civila offras?

   15
   25
   • Du fattar uppenbarligen inte vad det handlar om Peter, därför blir det hela tiden fel när du tänker… Om ryssar (eller någon annan) bosätter sig på Gotland och börjar skjuta mot svenskar som försvarar sig och Putin invaderar för att befria Gotland, skulle du vara glad då?

    13
    7
   • LOL…. visste inte att inflationen också påverkar lögner.
    Men tydligen gör den det. Hur kan siffran på ”mördade” ha stigit från bara förra månaden när detta påstådda brott skulle ha inträffat för flera år sedan?
    Håller du inte reda på lögnerna eller hittar du bara på allt eftersom du skriver, tavarish?

    6
    1
  • Ukraina spränger sina egna järnvägsstationer, inte mycket bättre. Ingen har sagt att det är USA som invaderat Ukraina, men USA använder Ukraina som proxy för att kriga mot Ryssland. CIA låg bakom Maidan upproret som hade som första mål att avlägsna den ryskvänlige demokratiskt valde presidenten, vilket man lyckades med. Om USA inte ville ha kriget mot Ryssland skulle dom ”tvinga” Ukraina att följa de båda Minsk avtalen. Jag tycker väldigt synd om det ukrainska folket, kanske vore det du dags att avsluta kriget. Ryssland har invaderat Donbass och Putin sitter kvar. Så kan USA lägga till ytterligare ett krig i sin långa lista av misslyckanden.

   16
   26
   • Befolkningen spränger sig i luften och skjuter sig själva i ryggen, bara för att Putin ska få skulden.

    15
    4
   • Ryssarna snor ibland utrustning av Ukraina för att använda vid känsliga operationer…

    15
    4
  • Det är ett års väntetid för leverans just nu, så OAVSETT VAD MAN TYCKER OM DEM är de omåttligt populära…

   15
 3. Staden Hamburg förberederför energiransonering inför kommande vinter.
  Grattis!

  24
  4
 4. NATO kan betala!
  Det är ju krigsförbrytaren Biden som driver kriget.

  21
  30
  • Visst är det så och bakom Biden står det amerikanska militärindustriellakomplexet. Vapenindustrin i USA behöver krig så att fickorna på oligarkerna fylls.

   17
   26

Kommentera