Puttes Patrask bortjagade från Ormön

UKRAINA. Ön, Zmiinyi Island, kallad Ormön, ligger på ett strategiskt viktig ställe i farleden från Odessa, anfölls och erövrades av ryssen alldeles i början av Puttes erövringskrig!

De ryska styrkorna på ön har varit under kraftig beskjutning från Ukraina de senaste dagarna, men tillbakadragandet beror, enligt det ryska försvarsministeriet på något helt annat: ”En gest av välvilja”.

Försvarsministeriet utvecklar det med att landet nu vill gå FN till mötes och skapa en humanitär korridor så att mat kan föras ut ur Ukraina. Ryssland har återkommande anklagats för att ha blockerat skepp från att lämna hamnen i Odessa där stora mängder utsäde finns lagrat vilket i sin tur bidragit till global matbrist.

LÄNK

16 thoughts on “Puttes Patrask bortjagade från Ormön

 1. det som är bra med orm ön är att den är så liten att det går inte att missa den med artelleri jven gammla bomber använda??
  så det är inte roligt att sitta på ormön.. det naturligtvis om man inte har ett modärnt artelleri då kan man kontrolera en stor del av svarta havet. . men det är vanskligt ön är ju så liten att det är svårt att gömma något!?

 2. En intressant lärdom från Ormön och Syrien är att ryssarnas hypade Pantsir S1 luftvärn är bara hype. Samma sak som israelerna gör i Syrien, har Ukraina gjort med Pantsir på Ormön, dvs gjort skrot av systemet.

  11
  • De ryska anfallen i Syrien var inte någon inblandning i ett annat lands politik, utan det var på en förfrågan från Assad som ryssarna ställde upp. Vad gäller Ormön så finns två scenarier, 1. Ukraina motade bort Ryssland. 2. Ryssland så inget behov av att ockupera ön. Ryssland har dragit sig tillbaka från områden inne i Ukraina för att lägga allt “krut” på Donbass regionen. Varken Aftonbladet eller Pettersson sitter inne med sanningen.

 3. “Den 30 juni slutförde Rysslands väpnade styrkor sina uppgifter på Snake Island och drog tillbaka garnisonen som var stationerad där, och visade därmed för världssamfundet att Ryssland inte stör FN:s ansträngningar att skapa en humanitär korridor för export av jordbruk. producera från Ukraina,” sa Konashenkov.”

  5
  19
  • Sällan jag läser något så korkat som det som du producerar.
   Hoppas du blir lycklig i kommande fattigdom som drabbar oss alla. Men du får väl ersättning från fascisterna i Mockba

   Och så länge dina barn och barnbarn slipper lämlestas av raketer mot skolor och sjukhus
   Kan du kosta på dig att vända bort blicken från barbarit styrt av fascisterna i Ryssland

   18
   3
   • Sala

    Jag tänker inte vara en nyttig idiot för att tillhöra “det goda hatet”.
    Vi lever i verkligheten och ska förhålla oss till den för att kunna ta rätt beslut.

    Jag är vaccinerad mot dålig stämning så jag berörs inte åt vilket håll tummen pekar.

    4
    17
   • Gammeldags Svensk, oroa dig inte, det är ingen risk att du är nyttig! I övrigt är vi överens!

    4
    1
   • Ja, vart tog alla dom Rysslandskännare vägen som förnekade att
    Rysslan tänkte invadera Ukraina??Bland annat en med kvinnlig signatur
    som måste ha mist tal och skrivförmågan när Putte gjorde det som alla
    anade men hon? förnekade.

    13
    1
   • Enligt ruschisterna här på bloggen och annanstan har ryssen inte invaderat *Ukraina, istället befriar ryssen Ukraina från ukrainare.

   • Ja, och under “befrielsen” bombar dom sönder bostäder, skolor, sjukhus, vägar, el och vattenledningar osv.

    Man kan undra om de tänker ordna massvält med miljoner döda som på 1930-talet eller om de tänker deportera befolkningen till Sibirien och ersätta dem med ryssar som traditionen är…

 4. 4 fascister som tycker det är tråkigt att Ukraina tagit tillbaka sin egen ö.

  Kommer dessa fascister att älska de ryska fascisterna om de invaderar Gotland?

  Fascister islamister nazister tillhör samma pack

  30
  4
 5. Välvilja? Trötta på att Ukrinarna bombat sönder allt de skickat dit snarare . Vid det här laget har nog ryska soldater insett att det är en dödsdom att bli skickad till Orm ön.

  42
  12

Kommentera