Gudrun Persson om Ryssland i Sommar i P1

RYSSLAND. Under våren och sommaren 2022 var Gudrun Persson en expert som många medier vände sig till för kommentarer om kriget i Ukraina. Hon är Rysslandsforskare, expert på rysk säkerhets- och utrikespolitik och varnade tidigt för att Ryssland skulle invadera Ukraina.

Gudrun Persson sommarpratar. Foto Mattias Ahlm

Gudrun Persson arbetar som forskningsledare vid FOI, Totalförsvarets forskningsinstitut. 2013 valdes hon in som ledamot av Kungliga Krigsvetenskapsakademien.

Gudrun Persson om sitt Sommarprat: – Mitt Sommar ska handla om vad man kan lära sig av historien genom att vara nyfiken och att ifrågasätta. Kan man alls förstå det som händer idag genom att använda en backspegel?

Klicka på namnet för att lyssna, musiken är inte med av upphovsrättsskäl…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

One thought on “Gudrun Persson om Ryssland i Sommar i P1

  1. ”FOI har till uppgift att bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete för totalförsvaret och till stöd för nedrustning, icke-spridning och internationell säkerhet. Myndigheten får även i övrigt bedriva forskning, metod- och teknikutveckling samt utredningsarbete. Verksamheten ska bedrivas med beaktande av krav på integritet, relevans och vetenskaplig kvalitet. FOI ska verka för samverkan mellan militär och civil forskning samt mellan nationell och internationell forskning.” (Wikipedia)

    Lägg ner skiten. Nu! Innan all vår försvarsförmåga är eroderad. Ett land har alltid en armé. Den kan vara landets egen eller någon annans. Nedrustning leder till svaghet. Det höll på leda till Storbritanniens kapitulation om det inte varit för Churchills och Roosevelts personliga relation.

    När varje svensk yngling gjorde lumpen, regementen fanns på många ställen och material och utrustning fanns i tillräckliga mängder kunde FM bistå civilsamhället. Men några malajer och landsförrädare vaskade det och nu står vi nakna.

    32

Kommentera