Är Länsstyrelsen psykiskt sjuk?

INDUSTRI & NATUR. Det finns uppskattningsvis runt 400 000 apollofjärilar på Gotland. I sin nya ansökan bedömer Cementa att deras verksamhet innebär en förlust av 45. Fyrtiofem, skriver Peter Wennblad.

Det anger Länsstyrelsen som ett skäl till varför ansökan bör avslås.

Miljölagstiftningen är sjuk. Svårt sjuk.

Sven Birkedal/SLU Artdatabanken

Fjärilarna trivs i Cementas grushögar. Företagets nuvarande verksamhet används alltså som ett argument emot att den ska få fortsätta.

-Pettersson säger att myndigheterna har invaderats av fanatiker som inte förstår vem som betalar deras lön…

Länstyrelsena har alldeles för mycket makt och inget ansvar för att statens, kommunernas eller företagens ekonomi och utveckling har rimliga förutsättningar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Är Länsstyrelsen psykiskt sjuk?

 1. Det blir som med kärnkraften. Sossarna låter aktivister lägga ned fullt fungerande anläggingar i utbyte mot att få sitta vid makten. Varningar och invändningar från sakkunniga ignoreras. När problemen sen startar skickas okunniga ministrar fram för att svamla och ljuga i TV-rutan.
  Det är lika bra att låta Cementa gå samma väg. Ser fram emot att höra hur Putin orsakar skyhöga cement-priser.

  30
 2. Det borde rensas ut lite på Länsstyrelserna istället, för många typer häckar
  där med allt för mycket makt, om det sen gäller om man ska få bygga eller det
  gäller fjärilar, dessutom så har dom svårt att begripa att PENGAR ska tjänas in,
  det är inte bara att sätta igång tryckpressarna, Länsstyrelserna bara kostar pengar!

  25
 3. Jag hoppas av hela mitt hjärta att den kommunistiska kakamaka-varelsen är en av dom 22 som skall utvisas från Sverige!
  Om inte, så kan Erdogan få henne ändå som en xtra bonus -plus ytterligare minst 1 million andra muslimer som i dag vistas i Sverige!
  Då kanske han håller igen käften ett tag!

  Tänk att alla muslimer är precis av samma skrot allihop, dom kräver alltid allehanda ting, vad det än är, stor som liten så är det precis samma sak och andra ska alltid foga sig och betala för alla deras nycker.

  35
  1
  • Och gärna Özz Nyjen med, om inte för något annat att han finansierade
   Terroristen på Drottninggatan, han visste säkert att denne dåre inte hade
   rätt att vistas här. Detta fick 5 människor mista livet för.

   10
 4. Fjärilarna trivs i Cementas grushögar. Det innebär ju att före det bröts kalk och det inte bildades grushögar fanns det inga fjärilar där ???????
  Men det torde knappast kräva några stora vetenskapliga undersökningar för att anlägga sådana grushögar lite var stans på Gotland om det nu är sant vad som påstås !!!!

  24
 5. 45 st. Patetiskt, Löjligt !!! Om länsstyrelsen i stället skulle grotta ner sig i Vindsnurrornas inverkan på djurlivet, så talar vi om helt andra siffror. Det har gjorts en undersökning i Tyskland där man enl. uppgift har c:a 29 000 vindsnurror. Där dödas årligen 1 200 miljarder insekter. Det motsvarar enl. mina beräkningar drygt 100 000 döda insekter per verk varje dag. Skulle tippa på att åtskilliga fjärilar också går i backen.
  Länsstyrelsen lägger sitt krut på ett icke-problem !

  51
  • Det är anledning till varför dessa 45 måste bevaras. De övriga 400 000 blir ihjälslagna av vindkraftverken som miljöpartiet tillåtit CCP (Chinese Communist Party) sätta upp på Gotland.

   24
 6. Här är tokan: “– Sammantaget blir hela området en viktig pusselbit för bevarandet av den biologiska mångfalden på Gotland, säger Cecilia Nygren, handläggare på länsstyrelsen.” https://www.lansstyrelsen.se/gotland/om-oss/nyheter-och-press/nyheter—gotland/2019-10-23-smaulmyrar-blir-naturreservat.html

  Samt politisk profil: https://web.archive.org/web/20180907151529/https://www.mp.se/gotland/just-nu/i-huvudet-pa-en-som-bestammer/ De sticker inte direkt under stol med sin politiska agenda.

  31
 7. Fjärilarna är viktigare än Svenskarna.
  Om vi hjälps åt kanske vi kan hjälpa politikerna att hitta den förlorade verkligheten.
  I september får vi sista chansen

  Byta folk eller regering är frågan

  56
  1
  • Ja och skulle vi nu få ett nytt styre så kommer det att dröja innan vi kommer att kunna se en förändring. Det är många huvuden på länstyrelsern och myndigheterna som behöver bytas uti och det görs inte i en handvändning.
   Sen måste man börja få bort all oväsentlig värdegrund som är fastklistrad i både tak och väggar hos myndigheterna.
   Efter det kan man börja ta tag i problemen.
   Tvivlar på att en svag regering klarar detta.

   47
   1
 8. Aktivister finns nästan i alla maktens korridorer. Deras mål är att på alla möjliga sätt krossa Sverige som nation!

  Det är en blodtörstig agenda med målet att förinta det ljushyade nordiska folket.
  Det har pågått sedan mångkulturens agenda infördes för 50 år sedan. Och om 50 år ser vi resultatet. Titta objektivt på samhället och tänk att det är en logaritmisk utveckling…
  I början litet men accelererande allt eftersom!

  61
  3
  • Kerstin skriver: ”Aktivister finns nästan i alla maktens korridorer”,
   Som t.ex. på Skatteverket vilka fuskar hejdlöst med utlänningars ID-kort och aldrig kontrollerar med Migrationsverkets register om den som önskar ID-kort i en viss identitet är samma person som uppges i ansökan. Och Skatteverket vill inte svara på hur många ID-kort som utfärdades till utländska medborgare förra året.
   Phttps://samnytt.se/skatteverket-hejdlost-fuskande-med-utlanningars-id-kort/

   31
   1
  • Det finns ingen agenda, folk träffas, får barn, snart är svenskarna snedögda och bruna.
   Och varför skulle vi ha som mål att utrota oss själva, det är en orimlig tanke.

 9. För att ta över ett land och förstöra det behövs det inte många personer om de placeras på rätt strategiska positioner. Det har miljösekten begripit.
  Det med orsak, samband och verkan är inte miljösektens starka sida.

  67

Kommentera