Putte skall ut å resa

Putins sista kända resa utanför Ryssland var ett besök i Peking i början av februari, där han och Kinas president Xi Jinping presenterade ett ”inga gränser” vänskapsavtal.

Vladimir Putin kommer att besöka två små före detta sovjetstater i centrala Asien den här veckan, rapporterade rysk statlig television på söndagen, i vad som skulle bli den ryske ledarens första kända utlandsresa sedan han beordrade invasionen av Ukraina.

Reseplaner

Putte skulle besöka Tadzjikistan och Turkmenistan. I Dusjanbe kommer Putin att träffa den tadzjikiske presidenten Imomali Rakhmon, en nära rysk allierad och den som suttit längst i en före detta sovjetstat. I Ashgabat kommer han att närvara vid ett toppmöte för Kaspiska nationer inklusive ledarna för Azerbajdzjan, Kazakstan, Iran och Turkmenistan.

Putin planerar också att besöka den vitryska staden Grodno den 30 juni och 1 juli för att delta i ett forum med Vitrysslands president Alexander Lukasjenko.

LÄNK

4 thoughts on “Putte skall ut å resa

  1. En stark man denne Putin. Han som enligt våra medier var dödssjuk och inte hade lång tid kvar att leva. Och nu ska han ut och resa och träffa en massa människor. De måste ha bra mediciner i Ryssland ?
    Vem kan man lita på.

    5
    4
  2. I ära till Puttes besök kan vi returnera ländernas förlorade medborgare som sitter i Sverige och ugglar.

Kommentera