Putin och Ryssland missade att betala sin skuld

UTRIKES. Ryssland hade till söndagen på sig att betala av 100 miljoner dollar, motsvarande cirka en miljard kronor, på sin utlandsskuld.

Putin får väl lämna några fastigheter som säkerhet

Men det misslyckades landet med, rapporterar Bloomberg. Något som inte skett sedan 1918.

Anledningen till att betalningen uteblev är de sanktionerna som västvärlden infört mot Ryssland, skriver tidningen.

Den ryske finansministern Anton Siluanov har beskrivit situationen som en ”fars”.

Enligt BBC hände det 1918 förra gången…

-Pettersson säger att det måste vara en rejäl prestigeförlust för Vladimir Putin och Ryssland.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

18 thoughts on “Putin och Ryssland missade att betala sin skuld

 1. ”Den amerikanska finanstidningen Bloomberg rapporterade redan för tre veckor sedan att Ryssland betalat miljardskulden. Enligt tidningen, som refererade en anonym ”person med insyn i ärendet”, gjordes betalningen via det belgiska finansinstitutet Euroclear. Överföringen uppges ha gjorts den 20 maj i år.

  Men den 20 maj var en fredag och från och med nästföljande onsdag trädde USA:s finansdepartements nya hårdare sanktioner i kraft. Den ryska miljarden uppges därmed ha fastnat hos Euroclear och aldrig kommit fram till innehavarna av de ryska statspapprena.” https://samnytt.se/usa-stoppar-rysk-betalning-av-lan-ryssland-i-konkurs/

 2. Om ni någon gång kommer till Ryssland så ska ni gå och titta på
  det pråliga Vinterpalatset, fullt av fina föremål och konst och Guldföremål,
  en del inhemsk, men mycket stulit genom krigsskadestånd från andra!
  Men vackert var där!

  5
  1
 3. Notera dock att Ryssland inte har någon med ett västland jämförbar statsskuld. Detta retar Västvärlden enormt. Ryssland är skuldfritt, så när som en ”omsättningsskuld för handel, och har dessutom som enda land i världen återbetalat sina skulder för leveranserna under WW2. Sammantaget har alltså världens bankoligarkier inga ekonomiska hållhakar på Ryssland, vilket de är ursinniga över.

  Genom BRICS, så utvecklas f n ett parallellsystem för internationella betalningar till nuvarande västerländska systemet. Detta system bygger på guldfot och INTE på dollar. Det är därför G7 (USA) just nu angriper allt guldinnehav i världen, under sken av att det rör Rysslands guldinnehav. Hittills har det system som bygger på dollar blivit en källa för ”beskattning” av medlemmarnas omsättning i dollar, vilka kunnat i stort finansiera USA:s olika krig.

  För varje år närmar sig nu dollarns kolaps.

  25
  37
  • Västländerna angriper inte allt guldinnehav.. Västländerna angriper ryskt guldinnehav.

   16
   4
  • Vad jag vet har Finland betalt alla sina skulder från kriget inkl. orättvist skadestånd till Ryssland men det är säkert fler.

   Sovjet har betalt tack vare att den mesta hjälpen var gåvor och de pressade Öststaterna på krigsskadestånd.

   Brics är inget hot, länderna är för olika. Möjligen kan Kina och Ryssland göra affärer med ryska råvaror men på sikt kan det lika gärna bli krig mellan dem.

   Brasilien, Ryssland, Indien, Kina och Sydafrika kan Möjligen enas om att inte lägga sig i varandras inrikespolitik.

   Bankerna har inga hållhakar på Ryssland påstår Roland. Ändå missar Putin en ränteamortering på 1 miljard (vilket är småpengar i sammanhanget) men hur många fler småpengar finns det.

   Sanningen är att Ryssland ekonomiskt är en småspelare och på sikt drabbas det ryska folket värre än de är av Putins kleptokrati.

   16
   8
  • Men så ser där ut därefter också, om man turistat i det Sovjet, som enligt
   Putin ”ska bli Sovjet igen” så blir man inte överdrivet imponerad av vad
   man sett, men så var jag heller inte, som en del andra frälst på det systemet.
   Men Ryska folket hade jag inget emot. Och deras vodkaglas var väl tilltagna.

   Man ska inte bara titta på det som deras propaganda visar upp!

 4. Det är ju bara att räkna av dessa miljoner dollar ur alla de pengar Västländerna beslagtagit från Ryssland. Ryssarna behöver inte skicka pengar de närmaste desceniet, medan avräkningarna pågår.

  20
  22
  • Först ska dessa pengar gå till återuppbygganden av de ukrainska egendomar som ryssarna förstört samt skadestånd. Därefter kan eventuella pengar som blir över gå till ryska skulder.
   Men med tanke på hur mycket som Ryssland förstört så kommer de frusna pengarna med mera täcka ens en första avbetalning på denna skuld till Ukraina.

   23
   10
  • Först måste rimligtvis Ryssland återbetala för all materiell förstörelse som de gjort i Ukraina.

   Förutseende av västländerna att undanhålla ryska medel som återbetalning för den materiella förstörelsen i Ukraina. Dessvärre räcker inte undanhållen penningmängd långt.

   16
   9
 5. Putin kan ju lömna kremls Byggnader som säkerhet, bara han först tömmer ut
  innehållet.

  4
  13
  • ja men som läget är nu behöver man inte bry sig man har ett krig att utföra! restrekionetna som man fått kan vara besvärande i ett långt perspektiv me n man har ju penningshungriga kineser i ena delae av landet! och där kan man ju fylla på med produkter man behöver för krigföring?? nacktelen är att det kan bli väldigt dyrt om ukriana vet vilka motdrag som är lämpliga problemet är att det kostar att kriga?
   men så länge man förser ukriana med vapen och ammunition så blöder ryssland! och det är inget ryssland kan göra något åt . men det kan ta flera år innan ryssland är bankrutt man har en korruption som är besvärand man snor allt som är lös och oligarkerna som då sköter produktionen blir förgiftae med det hemliga giftskåpet putin har fått tag i av kgb

   1
   2
  • @magnus, om din granne är skyldig dig 10.000 spänn, men är samtidigt åtalad för grov brottslighet viket medfört att hans bankkonton spärrats av polisen, så är det alltså ologiskt om du blir sur för att han inte betalar skulden till dig?

   20
   4
 6. Väst (främst EU, Europa, USA) gör allt för att försvåra (sanktioner) för Ryssland att kunna ta del av olika internationella betalningssystem och sedan beklagar sig dessa länder och sammanslutningar över att Ryssland ”inte kan” betala.
  Logik på hög nivå.

  18
  22
  • Överhuvudtaget är det bombat att göra affärer med Ryssland.
   Är det inte krig så är det förstatliganden, gangsters, mutor som är stora och kostsamma riskfaktorer vid affärer med Ryssland.

   13
   7

Kommentera