Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) har dålig koll

ENERGIPOLITIK. De två reaktorerna i Barsebäck stängdes redan 1999 respektive 2005. Dessutom stängdes två reaktorer i Oskarshamn 2015 respektive 2017 och ytterligare två reaktorer i Ringhals den 30 december 2019 respektive den 31 december 2020. Det hade varit bra att ha de sex nedlagda rektorerna idag. Vi hade också sluppit tusentals förlustsnurror i naturen.

Statsminister Magdalena Andersson (S) tillträdde sin befattning den 30 november 2021. Samma dag utsågs Annika Strandhäll (S) till Sveriges klimat och miljöminister. Oklart varför.

Steget Efter

Emmie på Riks går igenom Annika Strandhälls intervju i SVT där hon inte hade någon vidare koll på hur läget med svensk kärnkraft ser ut.

De två reaktorerna i Barsebäck stängdes redan 1999 respektive 2005. Dessutom stängdes två reaktorer i Oskarshamn 2015 respektive 2017 och ytterligare två reaktorer i Ringhals den 30 december 2019 respektive den 31 december 2020. Det hade varit bra att ha de sex i förtid skrotade reaktorerna idag. Vi hade också sluppit tusentals förlustsnurror i naturen…

Annika Strandhäll hade det kämpigt i debatten mot Sverigedemokraternas energipolitiske talesperson Mattias Bäckström Johansson i riksdagen.

Strandhäll påstår att ”det inte finns några hinder att bygga kärnkraft” vilket det ju gör. Man måste äga en reaktor för att bygga en ny och dessutom lägga ner den gamla.

Strandhäll påstår också att Sverigedemokraterna var med i energiöverenskommelsen 2016 vilket vi inte heller var. Faktum är att vi protesterade kraftigt mot den redan då eftersom den inte var hållbar på sikt. Vilket också visade sig nu med dyra elpriser med mera.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

9 thoughts on “Klimat- och miljöminister Annika Strandhäll (S) har dålig koll

 1. En sak kan man säga Annika Strandhäll lär inte ha obetalda räkningar på Studielån i varje fall

 2. En sak att hålla ögonen på är det Socialdemokratiska fuskbygget som tidigare ministern Bailan basar för.
  Med minst sagt konstiga värderingar och metoder har de tillskansat sig
  kommunfastigheter i socialdemokratiskt styrda kommuner i hela Sverige .
  När/om det slår omkull startar den verkligt allvarliga ekonomikrisen i Sverige .

 3. Man kan ta vem som helst från A-lagsbänken och få en bättre minister än denna
  misslyckade sopa,hon kan inget hon vill inget annat än kasta skit omkring sig och
  skylla på alla andra,sådana är den sk eliten=skiten.

  19
 4. HAR DENNA INKOMPETENTA MÄNNISKA KOLL PÅ NÅGOT ÖVERHUVUDTAGET???

  VERKAR INTE SÅ, DET MINSTA ALLS!!!

  38
 5. Det är helt obegripligt hur Annika Strandhäll kan bli minister år efter år. Det är väl ”bästa smartaste tjejgänget” som håller ihop antar jag.

  60
 6. En skandal med en hårfrisörska som minister för att landet ska kunna fortsätta att vara en industrination. Som inte ens försöker läsa på utan sysslar med hånfulla uttalanden på Twitter. Ansvaret ligger på Fru Andersson som utnämnt henne.

  63
 7. Men Annika Strandhäll har konstant otur när hon tänker. Felet med henne är att hon sedan säger det hon tänker.

  80

Kommentera