Finland är ”redo att kämpa” om Ryssland attackerar

FÖRSVAR. Finland har förberett sig i decennier för ett ryskt angrepp och skulle bjuda på ett hårt motstånd om farhågorna besannas, säger den finske överbefälhavaren Timo Kivinen i en intervju med Reuters.

General Timo Kivinen, Finland

Förutom en ”betydande arsenal” är den höga motivationen bland invånarna att försvara sitt land en avgörande faktor för det finska försvaret, enligt Kivinen. – Den viktigaste försvarslinjen ligger mellan våra öron. Det har inte minst kriget i Ukraina visat oss.

Finlands militära beredskap har varit hög sedan andra världskriget, till skillnad från Sveriges som successivt rustat ner sitt försvar.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “Finland är ”redo att kämpa” om Ryssland attackerar

 1. Finnarna har egentligen spelat sina kort smart. När andra länder skar ned sina försvar i den eviga fredens namn och slumpade bort modern materiel, shoppade finnarna lätt begagnad, modern materiel och moderniserade arméns utrustning genom mycket förmånliga köp.och de har utrustning för sin väldiga reserv som övas regelbundet. Finnarna slaktde aldrig sitt försvar, tvärtom och de behöll värnplikten vilket innebär att de har en stor, tränad reserv

  Ett gott exempel på hur finnarna agerar är de reservövningar som genomförts de senaste månaderna. Områden, tidpunkter samt omfattnig ger en fingervisning om att ryssens anfall på Ukraina inte var någon överraskning för finnarna, tvärtom och med dessa reservövningar så smygmobiliserade finnarna i praktiken och på såvis höjde beredskapen samt utökade den stående armén.

  Därtill publicerade nyligen finskt media stort om hur armén i åratal i det tysta byggt och bygger befästa ställningar i öster och norr. Dessa ställningar skall vara kapabla att skydda mot bla termobariska vapen.

  Kort och gott, finnarna känner ryssen och vet vad ryssens ord är värt, därför har finnarna alltid laddat för björn, det enda språk ryssen respekterar. Ryssen förstår enbart att du har en större klubba än ryssen, kompromisser och förhandlingsvilja betraktar ryssen som svaghet, något som ryssen föraktar.

  12
  1
 2. Tror inte Finland är det andra landet som Ryssarna ger sig på, dom fick
  tassarna brända under vinterkriget, då ligger Sverige risigare till.

  8
  1
 3. Ja en galning är han utan tvekan. Vända ryggen åt väst, han snackar som om Ryssland är en ekonomisk stormakt, men det är dom inte, att bara ha en kund som köper kraftigt rabbaterad olja gynnar väl bara kineserna, Ryssland kommer
  kanske att ingå i ett storkina. Ska dom dessutom ersätta all den krigsmaterial
  som Uktaina berövat dem så vill det nog till rejäla inkomster! “Kriget redan vunnet” ? Av vilken anledning befinner sig hans krigsmakt där då??

  10
  4
 4. Det Finska folket har upplevt krig så dom blundar inte och stoppar huvudet i sanden och tror att det aldrig kan hända igen.Sveriges naiva tomtar till politiker såg till att avveckla ett bra försvar och sålde och skänkte bort det mesta.Nu får vi börja bygga upp det igen till stora kostnader.Sedan så undrar jag hur vår nationella strids och kampvilja ser ut.Jag tror att många Svenskar har tappat lusten att försvara vårt land då det redan känns förlorat på många vis och allt som är utmärkande Svenskt förlöjligas och skall plockas bort ur vår kultur.Jag hoppas att jag har fel men tanken finns ju där…..

  34
 5. Putin höll nyligen ett långt tal där han bla sa att Ryssland framöver kommer att vända ryggen till Väst.

  “Kriget” är redan vunnet sedan flera veckor.

  Alla globalist-älskande sprutgalningar kommer eventuellt att vakna upp en dag

  24
  32
   • Ryssarna har ett eget vaxx som är ett klassiskt med dödade virus , det heter visst Sputnik och lär inte ha orsakat problem utöver det “normala” som traditionella vaxx kan orsaka . .! (?)

    7
    11
   • Sputnik är väl samma typ som Astra Zeneca? (Det som i huvudsak använts i Sverige.) Ryssarna snodde idén och för att komma först testade de bara på några tiotal personer innan de presenterade sitt ”eget” vaccin.

    Rätta mig gärna med FAKTA om jag har fel.

    11
    6
   • Ryssland har minst fyra sorters vaccin. Ryska företag har samarbetat med Astra-Zeneca men jag har inte hört att det kopierats något, men jag är inte i branschen.

    Sverige har tecknat avtal med sex vaccintillverkare:

    Astra Zeneca, Pfizer, Moderna, Curevac, Janssen-Cilag och Novavax

    Min gissning är att Pfizer är mest använt, men det är en gissning och är det riktigt kommer en stor del av svenska folket att dö snart eftersom mRNA vaccin är livsfarligt enligt bloggens experter…

    3
    1
   • Så var det nog ja, de började med Astra Zeneca/Ryssvaccinet som sen stoppades för att det kunde ha vissa biverkningar. Farligt för oss men ok för ryssar, de är inte så kinkiga. Därefter blev det nog Pfizer.

    Kopierat eller inte, ryssarna har väl sällan egen utveckling, billigare att bedriva industrispionage…

    Jag tog faktiskt alla besparingar och köpte aktier i Fonus. Har jag tur och tillhör den utvalda skaran överlevare så blir jag multirik! Å andra sidan är det ju bara 144.000 som överlever totalt, förutsatt att de är Jehovas Vittnen. Fan vet vad man ska satsa på?

    9
    2
 6. Egentligen roar dylika jämförelser som ovan, i Finlands fall lämnas alltid gränsbevakningen bort utan att inse att finska gränsbevakningen är stark och militärt organiserad. Orsaken till den starka gränsbevakningen är att fredsfördraget efter ww2 begränsade hur stor stående armé Finland kunde ha men gränsbevakningen nämndes inte -> stark gränsbevakning = större stående armé

  För övrigt, civilbefolkningen i Finland är beväpnad till tänderna, också bland dem som inte är aktiva i reserven. Trots detta sker väldigt få vapenbrott med legala vapen i landet och skjutningar sker en bråkdel jämfört med Sverige.

  30
  2
 7. Sedan har Finland en stor del vapen hemma hos finländarna i form av pistoler och automatgevär som de tränar och tävlar med under ordnade former för försvar.

  37
  2

Kommentera