Varning för gasbrist i Västsverige

ENERGIFÖRSÖRJNING. Energimyndigheten har tagit beslut om krisnivå för det västsvenska naturgasnätet, meddelar de på sin hemsida.

Det västsvenska naturgasnätet enligt Energimyndigheten.

Det gäller en så kallad tidig varning, vilket är den lägsta av tre krisnivåer. De tillägger att det inte handlar om en minskning av gasleveranser i Sverige.

Enligt myndigheten ska det mer tolkas som en signal till branschaktörer och gaskonsumenter i det västsvenska gasnätet att marknaden är ansträngd och att en försämrad gasförsörjning kan ske i framtiden.

I slutet av maj utlyste Danmark en liknande tidig varning på grund av reduceringen av gas via ledningen Nord Stream 1 och den politiska osäkerheten. Då Sverige och Danmark delar gasmarknad har det betydelse även för Sverige.

Den nya varningen ”skulle i första hand innebära högre gaspriser, men kan även utvecklas till att tillgången på gas begränsas”, skriver Energimyndigheten.

-Pettersson konstaterar att vindkraften idag levererar betydligt mindre än hälften av sin kapacitet och det hade varit ett väldigt om kärnkraften levererade så dåligt.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Varning för gasbrist i Västsverige

 1. om man får fart på kärnkraften behövee man bara montera in en katalysator för att produsera vätgas ock lägga ut på gas nätet.

 2. Vem fn använder gas? Eldar med ved och bränner eldningsolja i bilen. TÄNK och rösta!

  13
  1
 3. Alla ekonomiska medel tillåtna för att kväsa det skattebetalande folket. Framförallt energisektorn. Vi får lida för stormakternas intressen av kriget i Ukraina. Lägg på en allmän inflation så ska vi få ner dem på knä. (OBS gäller ej de försörjda).

  19
  2
 4. Hurra för Ursulas bojkott av Ryssland! Vilken femetta!
  Istället för att importera gas, bensin och olja till Europa, så importerar hon milliontals negrer och muslimer med 0 i utbildning och IQ som en bärfis!
  Invällare som här i Sverige dock går under benämningen spetskompetens och pensionsräddare!

  Det sovande folket -eller mest troligt medvetslösa!
  Och vaknade dom inte i går så lär dom knappast komma till medvetande i dag heller.

  47
  2

Kommentera