Staketen i Malmö är ett attentat mot den öppna staden

MALMÖ. Kolbjörn Guwallius som bor i Malmö och kallar sig journalist iakttar hur ängsliga bostadsrättsföreningar som sätter upp staket förändrar staden – och tillfredsställer rädslans politik, skriver Sydsvenskan bakom betalvägg.

”Staketen i Malmö är ett attentat mot den öppna staden”, skriver Per Wirtén i sin recension av boken Grindstaden. ”Guwallius bok är ambitiöst anlagd” med ”en väldigt intressant iakttagelse”. Han tycker också den är något lång, en invändning jag varit beredd på, skriver Kolbjörn Guwallius på twitter.

-Pettersson har inte läst Guwallius bok så möjligen tar han upp varför det behövs staket där det förut har varit öppet i Malmö och på andra håll. Jag kan nästan garantera att herr Guwallius inte kommer att berätta vem som bor i centrala Malmö bakom staketet på bilden nedan…

Kolbjörn Guwallius har varit med på bloggen några gånger, bland annat är Kolbjörn bekymrad över helikopterbullret över Malmö. För er som inte känner till det så är Stefan Sinteus polismästare i Malmö och polishelikoptrarna som herr Guwallius störs av är ute och jagar stenkastare, bilbrännare, mördare och andra bovar i det socialdemokratiska kalifatet Malmö, samma sorts folk som Kolbjörn har byggt staket runt sin tomt för att skydda sig mot…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

13 thoughts on “Staketen i Malmö är ett attentat mot den öppna staden

 1. Behoven av staketen i Malmö är nog de attentat svensk politik åstadkommit mot stora delar av svenska samhället. Malmö kostar Svenskar nästan 7 miljarder per år i utjämningsstöd. Sorgligt men väljarna måste vakna innan nästa val om Sverige är dem kärt.

  27
 2. Man får vara tacksam så länge de glor in genom köksfönstret, ibland går de runt och känner på dörrar och i sämsta fall står de plötsligt i sovrummet. De har en annan kultur.

  46
 3. Jag pratade med en person i en lite stad i Skåne. Han hade satt upp 2 m högt staket och med en elektrisk grind in till gården, som var lika hög.
  – Vad fint du har gjort, sa jag.
  – Det var inte därför jag satt upp det. Svarade han.
  – jaså, varför då? Undrade jag.
  – Ja, dom kliver in på gården och ställer sig och glor in när vi sitter i köket, som om allemansrätten gällde även för tomter.

  Jag kan tillägga att vid medelhavet har alla staket runt sina egendomar. En del med taggtråd högst upp. För att inte tala om på spåret, när dom var i Mogadishu i Somalia. Där dom filmade var det två meter hög mur med två meter stängsel och toppat med taggtråd.

  Självklart blir det samma i Sverige när galningarna från Mellanöstern och Afrika flyttar hit.

  66
 4. Om du importerar dysfunktionella människor i stor omfattning från Mellan Östern så får du automatiskt Mellan Östern där du bor!

  Så enkelt är det!

  66
 5. Friheten inskränks mer och mer. Väntar bara på att det ska komma några direktiv från högkvarteret i Bryssel som upphäver vår allemansrätt.

  57
  • Naturligtvis vill alla bo säkert o tryggt.
   Många av (hemska o rasistiskta) skattebetalararna, värna om sitt boende
   mot klotter, förstörelse o brott. Att sen
   andra figurer, vilka ofta får sitt boende
   betalt av just de som värnar om sin egendom , på talas Naturligtvis inte.
   Arma land.

   57
  • Vår regering skryter med att alltid vara på framkanten och visar vägen för alla andra i EU. Nu lär man vara på gång att förbjuda att du säljer ditt hus till den du vill. Inte ens till ett barn.

   Vid försäljning ska stat och kommun ha expropriationsrätt. Du måste sälja till ”dina valda politiker” så att de av godhet kan upplåta åt invandrare. De som är deras mutade väljare.

   I det området så lär priserna rasa som när man hintar om vindkraftverk inom synhåll. Särskilt stackars den som sitter med lån och som då inte har råd att sälja.

   Detta hinner nuvarande regering fixa i nästa valperiod om de får sitta kvar. Det bör alla med egendom minnas på valdagen.

   24
 6. När jag bodde i Malmö på 60 och 70 talet fanns det inga galler eller jalusier för skyltfönstren på natten , som nu finns överallt kan undra vad som förändrats?

  65
 7. Förr hade jag stängsel för att hålla kreaturen inne, nu har jag dom för att hålla dom ute.
  Numera har jag kompletterat med elstängsel mot campingplatsen jag har som granne. Funkar även bra mot vildsvinen. 😊

  67
 8. Hade jag inte varit så väluppfostrad hade jag skrivit att Guwallius är en idiot .

  72

Kommentera