Putin får mothugg av allierade

UTRIKES. Kazakstans president Kasym-Zjomart Tokajev valde att inte erkänna de ukrainska regionerna Donetsk och Luhansk som självständiga när han delade scen med Vladimir Putin under Internationellt ekonomiskt forum i Sankt Petersburg i går.

Rysslands president Vladimer Putin och Kazaakstans president Kasym-Zjomart Tokajev

Bloomberg beskriver Tokajev som en viktig allierad för Putin vilket gör att uttalandet sticker ut.

Kazakstan erkänner inte ”kvasi-statliga territorier” och det skulle bli ”kaos” i världen om hundratals nya länder uppstod, svarade Tokajev när den ryska propagandakanalen RT:s chef Margarita Simonyan pressade honom.

SvD skriver, med hänvisning till The Globe and Mails korrespondent, att Putin senare ska ha hämnats på Tokajev genom att låtsas ha glömt bort presidentens namn när de befann sig på scenen ihop.

-Pettersson säger att före den olagliga invasionen den 24 februari kontrollerade Ryssland en tredjedel av av Donbass, där Donetsk och Luhansk ingår.

Ryssland har delat ut ryska pass till folk som bor i ryskkontrollerade områden och även döpt om gator och torg från ukrainska till ryska namn. Det kan tolkas som steg till att man långsiktigt tänker annektera eller bygga en federation med “befriade områden”.

De enda länder, vid sidan av Ryssland, som erkänt Luhansk och Donetsk som egna stater är Belarus, Venezuela, Nicaragua, Syrien, Sudan och Centralafrikanska republiken. Samtliga är diktaturer med stort beroende av stöd från Ryssland.

Det finns inte en chans att Donetsk och Luhansk får internationellt erkännande, men Putin har visat att han inte bryr sig om internationella avtal. Inte ens dem han själv under tecknat…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

7 thoughts on “Putin får mothugg av allierade

 1. Putin yrar om blixtekonomiska sanktioner, vilket det inte handlar om. Snarare rör det sig om någon långsam form av ekonomisk strangulering. Förr eller senare får Putin andnöd. Lavrov kommer kanske påstå att det är fotsvamp med gälar.

  13
  2
 2. Eftersom Sverige skickar bistånd till Ryssland, bidrar mina skattepengar till kriget mot Ukraina. Vad hjälper det att jag skickar hjälp till Ukraina. När svenska staten bidrar med pengar till de som gräver ned de Ukrainska liken i massgravar, Även de som våldtar Ukrainas småbarn stödjer Svenska staten.
  Jag är med andra ord en krigsförbrytare.

  9
  1
  • Svenska staten stödjer inte de som våldtar Ukrainska småbarn, Sverige stödjer inte Ryssland.

   3
   1
 3. EU-landet Kroatien är tydligen positivt till Putin då man kräver stopp för EU-länderna Sverige och Finland att få gå med i NATO. Vad säger man om det i Bryssel? Jag har inte hört något i svenska media,

 4. Det finns säkert ingen av Rysslands grannar som är komfortabla med dåren i Kreml.

  23
  7
 5. ja sen är det Tjetjenien Gorgen som skall välja sida det är viktigt detta med att inte sitta på den förlorade sidan!!!!det verkar som belarus är lite tveksam men man hade vissa problem med EU och det kapade flygplanet

  19
  2

Kommentera