En röst på C är en röst på vänstern

VALET 2022. Centerpartiet kommer stödja regeringens vårändringsbudget, det visar ännu tydligare än tidigare att Centerpartiet står på Socialdemokraternas sida. Helt klart är det däremot inte att S-regeringens budget går igenom då det finns två partilösa ledamöter i riksdagen.

TV4 – ”Partierna på andra sidan, på Ulfs sida”

”Partierna på andra sidan, på Ulfs sida”, sa Annie Lööf i TV4:s partiledardebatt den 5 juni. De orden bekräftade det som har varit uppenbart för många, att Centerpartiet har inordnat sig i ett vänsterblocket, S, V, MP, C och att resten av partierna är på ”den andra sidan”. Nu kanske det äntligen är slutpratat för Annie Lööf om den breda mitten och att ytterkantspartier, V och SD, enligt C-terminologin, ska hållas utanför.

För väljarna är det bra med tydlighet. En röst på C är en röst för Magdalena Andersson (S) som statsminister. Och för Sverige är det bra att det nu finns goda förutsättningar för en regering med majoritetsunderlag i riksdagen. Detta förutsätter förstås att de partier som ingår i konstellationen är beredda att förhandla med varandra. På högersidan i politiken tycks samarbetet ha kommit långt eftersom M, SD, L och KD har agerat gemensamt i sitt svar på regeringens ekonomiska vårproposition och har också enats om ett alternativt pensionsförslag. m.m. Om Annie Lööf har sagt sig kunna förhandla med V är ännu oklart.

”1. Vänsterpartiet driver fram något, 2. Centerpartiet döper om det, 3. Socialdemokraterna regerar vidare”, skriver Viktor Barth-Kron på Expressen.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

12 thoughts on “En röst på C är en röst på vänstern

 1. Rödskrikan har därmed startat sin kommunistiska ökenvandring.Kommer väl bli så att de sista borgarna hoppar av hennes sjunkande skepp och ansluter sej till borgerligheten och då är hon snabbt under 4%👍

  28
 2. Inte i ett enda framträdande kan hon undvika ”att hålla SD utanför”,
  undrar om hon inte är lätt dum i huvudet? Hon tycks inte begripa att
  många, och fler och fler gillar det klarspråk som SD talar? Nej i hennes
  insnöade värld spelar det inte någon roll vad folket tycker, det har hon visat
  många gånger, och tyvärr så verkar inte återväxten i partiet vara bättre.

  Annie Lööf fikar efter en stadsrådspost i en eventuell Sosseregering, men
  om hon tänkt efter så hade hon begripit att det vill inte väljarna!
  Hoppas att hon får följa MP ut ur Riksdagen!

  31
 3. Annie Lööf har inte själv kommit på ”den breda mitten”. Den är ett resultat av Bilderberggruppens påverkan på henne. Våpet inbillade sig att hon skulle kunna sitta i mitten, som statsminister. Det sket sig. Det som sker nu är kanske inte så dåligt. C åker neråt i opinionen och är nu ett litet rött stödparti. Åker de ut ur riksdagen är det bra, blir de kvar, så kan de fortsätta att gräva sin egen grav. Ny partiledare och städning i partiet kan återföra partiet till borgerligheten. Men misstänksamhet anbefalles, C har alltid vinglat!

  26
 4. Hon är så förbannat korkad så hon fattar inte ett skit precis som alla vänsterpartister.Åk hem till
  Maramö och stanna där för gott,det blir bäst så för allah.

  24
 5. Centerpartiet borde bli åtalade för bedrägeri med tanke på alla som trodde att de röstade på ett borgeligt parti.

  29
 6. För ca två år sedan sålde man ett likadant verk i Helsinborg (nyrenoverat) till Kina om jag minns rätt)

  13
  1
 7. Ursäkta ytterligare off topic trådkapning men jag hittade denna om Öresundsverket, vid invigningen 2009 världens modernaste gaskraftverk och som nu monteras ner trots skenande elpriser. Mycket tyder på att nedläggningen av detta kraftverks spelar en central roll i den urspårade elsituationen i södra Sverige. Detta borde ta mig sjutton vara en valfråga:
  https://www.energi.se/artiklar/2021/september-2021/darfor-gar-oresundsverket-pa-export-trots-effektutmaningen/

  ”Efter många år i malpåse och upprepade försök att få använda Öresundsverket i Malmö som effektreserv ger ägaren Uniper upp. Det toppmoderna verket är nu sålt och ska monteras ned. Därmed försvinner en befintlig lösning på effektproblemen i södra Sverige.

  Hur kunde det bli så här? För en utomstående verkar det ju galet att inte utnyttja en befintlig resurs för att lösa ett mycket stort och växande energiförsörjningsproblem. Men även de närmast inblandade är klart frustrerade och genuint oförstående över varför Öresundsverket inte utnyttjas.”

  Skrämmande läsning, det står mycket mer i artikeln.

  35
  1
 8. Centerpartiet är slut, alla riktiga centerpartister bör
  genast lämna Annie Lööfs kommunistparti.
  Det vilar en stor skam över Annie Lööf som är
  fullständigt maktgalen.

  61

Kommentera