Ryssland övar i Östersjön

MILITÄR. Ryssland inledde en omfattande militärövning i Östersjöområdet på torsdagen, rapporterar The Moscow Times.

Delar av Rysslands baltiska flotta.

Enligt landets försvarsdepartement ska fartyg från den ryska Östersjöflottan öva för att “försvara sjövägar och flottbaser” i det strategiskt viktiga området. 60 fartyg och 40 flygplan uppges delta i övningen, som också sker på land vid förläggningar i den ryska exklaven Kaliningrad.

Den ryska övningen sammanfaller med Baltic Operation, Baltops, i Östersjön där 16 nationer, bland dem Sverige, och Nato deltar.

Även förra veckan övade ryska flottan vid Kaliningrad.

-Pettersson säger att Ryssland övar som de vill på egna och internationella vatten. Hoppas de anmält övningen i god tid som brukligt är…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

4 thoughts on “Ryssland övar i Östersjön

 1. Är det inte lika bra att det smäller nån gång?

  Så att vi får rensa luften och börja om på nytt. Det är ändå bara en utopi att tro att det ska vara “fred på jordn”, värdslig kärlek och allehanda fruntimmersidéer.
  Vi blir fler och fler i en djävulsk takt. Det är oundvikligt med väpnade konflikter.

  31
  11
  • Det har du kanske rätt i… om NATO svarar med ryska metoder så lär det smälla ordentligt. Då blir vi snabbt av med 140 miljoner ryssar och oräkneligt antal fria medborgare.

   Mänskligheten får börja om i Afrika. Hitlers dröm om ett ariskt rike är bortspolad. Ariernas IQ blev deras eget fall.

   28
   8
   • Hmmm, det är sorgligt att på bloggen sitter några, typ fem, och jämför… vem har störst, vem har längst och vem har tjockast… utan att tänka längre än ….. räcker…

    23
    2

Kommentera