Försäkringskassan: Vi måste sanera assistansmarknaden

BROTTSLIGHET & INVANDRING. Assistansmarknaden i Sverige präglas av mycket grov brottslighet och allvarliga oegentligheter. Det skriver Försäkringskassans generaldirektör Nils Öberg på DN Debatt, bakom betalvägg, och efterfrågar skärpta kontroller och förändrade regler.

Generaldirektör Nils Öberg tjänar c:a 170.000 kronor i månaden plus förmåner. Bild: Försäkringskassan

Öberg skriver att den negativa utvecklingen har varit tydlig i många år. Försäkringskassan räknar med att upp till en tredjedel kommer att påverkas av problematiken framöver.

Assistansmarknaden präglas av allvarliga oegentligheter och mycket grov brottslighet. Kriminella lägger beslag på stora summor pengar, men värst är att många utsatta inte får den hjälp de behöver. Kontrollerna måste skärpas ytterligare, branschen saneras och regelverket förändras.

”Kortsiktigt behöver branschen saneras, långsiktigt behöver regelverket för assistans ses över och förändras”, skriver Öberg.

-Pettersson vet att även svenskar fuskar men när det gäller organiserat, grovt bedrägari i stor skala är det nästan bara invandrare som åker fast och döms. Problemen har varit kända i mer än tio år ändå fortsätter slöseriet med skattemedel, frågan är varför ansvariga politiker föredrar att höja skatterna i stället för att minska det kriminella slöseriet?

Läs gärna om assistansbedrägerier på bloggen…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

11 thoughts on “Försäkringskassan: Vi måste sanera assistansmarknaden

 1. FK kan ju börja med att kolla vilken läkare som har förklarat personen som så sjuk att han måste ha dygnet runt vård. Har läkaren någon giltig utbildning eller är det en klanmedlem. Och familjen ska aldrig få vårda personen. En undersökning av oberoende läkare som omfattar allt under minst en vecka ska också till. Och så krav på att söka lämpliga jobb, precis som svenska sjuka har det idag. Det skulle kunna spara många miljoner kronor som behövs till annat. Och alla vårdarna kan söka ett jobb som passar deras utbildning. Om dom kan sköta en svårt handikappad person dygnet runt så kan dom väl inte ha svårt att f jobb.

 2. Varför nu, har det med valet att göra? Mitt förslag är: av de som kommer till Sverige som varken kan läsa, skriva eller knyta sina skosnören så kan hälften assistera den andra hälften och då löser en stor del av arbetslösheten bland ”nysvenskarna”. Någon utbildning är ej att tänka på eftersom utbildningen tar för lång tid pga eleverna inte kommer när det är vackert väder!

  • Det luktar ruttet valfläsk. Man har som vanligt haft chansen i 8 år.
   En sossetillsatt GD som har sina instruktioner.

 3. Om ett knappt decennium kommer liknande uttalanden från Energimyndigheten och då angående fiffel och grov brottslighet inom storskaliga, skattefinansierade vindkrafts- och solel-etableringar.

  (Min dator meddelar ”inte säker” för Energimyndighetens hemsida, något som jag tar på fullaste allvar)

  10
 4. Det är inte bara för assistansersättningen de importeras.
  Det är sossarnas röstimport som är viktigast
  Nu får vi nog en ny chef för försäkringskassan snart. Säga som det är går inte i SosseSverige

  16
 5. Javisst, hur kan skatterna stiga trots att vi ökar i antal invånare då skatterna bör minska. Det verkar, som att det är tack vare att vi ökar folkmängden och då är något fundamentalt fel.

  17
 6. DAX ATT VAKNA NU????

  Hur många miljarder har migranterna dränerat statskassan på med aktiv hjälp av de ”GODA”?

  22
 7. När en sosse säger att man ska bli tuffare så innebär det att Karlsson som sliter med heltidsjobb och ett barn som kräver konstant hjälp blir av med sin hjälp medan Achmed som importerat två assistansobjekt får behålla sin ersättning trots att han skickat hem dem till Mellanöstern igen.

  29
 8. Sent ska syndaren vakna säger ett gammalt ordspråk,men bättre sent än aldrig.Hoppas bara att dom inte
  viker ner sig när Batikhäxorna börjar böla om rasism.

  23
 9. Vansinne att man kan importera handikappade till Sverige för att få assistansersättning.
  Tänk att våra skattepengar måste rädda världen med u-landsbistånd, miljöbistånd och nu ska vi försörja världens alla handikappade.

  30
 10. Man pratar alltid om det man ska göra, inte vad man faktiskt gjort och åstadkommit. Vi är i fritt fall.

  36

Kommentera