Bilkrasch i Berlin utreds som ”vansinnesdåd”

UTRIKES. Polisen utreder händelsen i Berlin som ”ett vansinnesdåd utfört av psykiskt sjuk person”. Det säger Iris Spranger, lokal senator med ansvar för säkerhetsfrågor i staden, enligt tyska Welt. Polisen utesluter inte andra motiv, men det finns inga uppgifter om att det skulle vara terrorrelaterat.

Det var under onsdagsförmiddagen som den 29-årige mannen körde in i en skolklass på en trottoar i centrala Berlin.

Bland de skadade fanns 14 tonåringar som var på skolresa. För minst fem av dem uppges tillståndet vara livshotande. Det enda rapporterade dödsfallet var deras 51-åriga lärare.

Uppgifter att gärningsmannen haft med sig en skriftlig bekännelse tillbakavisas.

Gärningsmannen är en armenier med armeiskt och tyskt medborgarskap boende i Berlin. Geografiskt ligger Armenien, liksom grannlandet Georgien, i Asien. De politiska och kulturella band landet har till Europa gör dock att det i vissa andra sammanhang räknas till de europeiska länderna. Nästan alla invånare 98,5 procent räknas som kristna.

Armenien

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

6 thoughts on “Bilkrasch i Berlin utreds som ”vansinnesdåd”

 1. Utan invandrare hade tidningar haft nyhetstorka. Jag är så jävla trött på kebabkulturen att jag nästan spyr. De har ingen rätt att vara här. Sverige tillhör svenskarna.

  39
 2. Inte någon slump att folk misstänker terrordåd, när en bilförare kör in i en grupp människor.
  I nästan alla liknande händelser, är gärningsmännen invandrare.
  Media jobbar alltid aktivt för att förneka att händelsen har terroranknytning.

  36

Kommentera