Dagens tankeställare 91

INSÄNDARE. Rune Holmström är född 1963 i Helsingfors. Förutom några år på universitet har han avverkat närmare 40 anställningar, bl.a. som däcksmatros och stamofficer, nattvakt, bartender och bananplockare. Rune har gett ut tre romaner och skrivit både det ena och det andra i press och på nätet på finska. Nu vill Rune delge oss en tankeställare då och då.

En av Runes inspirationskällor är Jan Fridegård: “Jag har en del saker som jag måste skriva av mig. Det tror ni inte att jag kan, era jävlar, men vänta bara ska ni få se.”

Rune Holmström

Dagens tankeställare 91

Några år sedan var jag med i en rikssvensk Facebook-grupp som handlade om ordvitsar. Vad jag kan minnas bidrog jag med två lustigheter.

1. Alla tiders festlighet? – Cancerstiftelsens kräftskiva.

2. Rättsläkarnas riksorganisation höll årsmöte. Vad hade dom på menyn? – Kallskuret.

Till min förvåning fylldes gruppen av ett ändlöst kacklande. ”Får man skämta om sådana saker?” ”Är det tillåtet att säga så?” Visst stöter man på tjafs också i finskspråkiga fb-grupper, men sällan så tydligt och konsekvent ur den synvinkeln.

Humor är en allvarlig sak för Homo sovieticus, men är det verkligen tvunget att ta till moraliska aspekter och politisera varje minsta detalj i samhället? Allt som inte är uttryckligen tillåtet i lag förmodas per automatik vara förbjudet?

Rune Holmström

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

5 thoughts on “Dagens tankeställare 91

 1. Detta får bli “min” egna tankeställare till er som vill se en annan utveckling av Sverige

  https://bulletin.nu/fyra-personer-atalas-for-orebrokravallerna-aklagare-yrkar-pa-utvisning-2

  Varför yrkas INTE utvisning av allah 4???

  Saxat ur Ledarsidorna.se

  Samtalen från Libanon kommer nu åter efter min senaste resa dit. Framför allt det råd jag skulle vidarebefordra till våra politiska ledare men som jag, och många, ryggar för. Jag kommer nu ihåg hur den lille mannen, ministern som överlevt ett tjugo år långt inbördeskrig, spände ögonen i mig och sade:

  ”Lyd ett råd. Glöm bort det där med rättssäkerhet i några år. Glöm bort det där med mänskliga rättigheter. Ni måste gå in i varje hus och börja uppifrån och ner och rensa i det ni kallar för utanförskapsområden.

  Om ni vill vara snälla så internera dem på obestämd tid tills de begripit hur man uppför sig men har ni möjlighet så kasta ut dem, oavsett vilket öde som väntar dem. Det kommer bespara er eoner av tid och annat lidande.

  Tror ni oss inte är det ert problem snarare än ni kan ana”.

  Ord och inga visor. Idag börjar en ny vecka för statsminister Löfven. Vi kan fundera på hur långt han kommer att låta utvecklingen gå i dessa områden innan den libanesiske ministerns råd är det enda som finns kvar i verktygslådan.

  Och var vi kommer befinna oss då.

  Kanske vår egen Bagdad-Bob kan lära sig något av den libanesiska ministern

  Snart kommer vi att få se ännu ett “Trollhätte dåd”. Vem skyller han då på?

  • Det bor ca 300.000 med svenska som modersmål, kan garantera att överlag är jag bergsäker på att dessa Finlandssvenskar är bättre bevandrad i äldre svensk historia än majoriteten av Sveriges befolkning.

   10
   2

Kommentera