SD riktar misstroende mot Johansson: ”Sverige har blivit ett gangsterland”

VALET 2022. Sverigedemokraterna väcker misstroende mot justitie- och inrikesminister Morgan Johansson (S), säger Henrik Vinge (SD) i riksdagen. Vinge säger att Sverige har ”blivit ett gangsterland”.

Morgan Johansson (S)

– Vi har kommit till en punkt där den enskilt viktigaste kriminalpolitiska åtgärden är att förtidspensionera Morgan Johansson, säger SD:s gruppledare Henrik Vinge vid frågestunden i riksdagen.

– Det hoppas jag att vi kan göra nästa vecka, säger Vinge.

Johansson kritiserar SD för ett högt tonläge och säger att partiet saknar svar på frågor som hur rekryteringen till gängen ska brytas.

-Pettersson säger att det var på tiden, även om det är tveksamt om 175 ledamöter vill ha bort Justitieministern.

Morgan Johansson fälls på flera punkter av ett enigt KU, precis som tidigare år för att ha ljugit. Kanske dags att ge Myndigheten för psykologiskt försvar ett särskilt uppdrag: att motverka desinformation från ansvarig minister.

Mannen utan eget ansvar

Kristdemokraterna ställer sig bakom misstroendet mot Morgan Johansson.

“Under hans ledning har våldet eskalerat och enbart mötts med bortförklaringar och ursäkter. Det är dags att återta den demokratiska kontrollen. Ett första bra steg är att byta justitieminister”, skriver KD:s partiledare Ebba Busch på Twitter.

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

 • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
 • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

16 thoughts on “SD riktar misstroende mot Johansson: ”Sverige har blivit ett gangsterland”

 1. De kriminella jublar, Sverige går mot Sharia och vi som folkslag utrotas… Grattis till att vi själva sett till att förstöra vårt land och utrotat oss själva. Detta är höjden av självförnekelse, självförakt och stigmatisering från hela ”woke”, hbtqi+ och domedagsprofeterna inom miljörörelserna. Vi var världens bästa land… vi grävde vår egen grav.

 2. Allt är väl ok, och riktigt att göra, att fälla idiotregeringen, MEN INTE JUST NU, TRE MÅNADER INNAN VALET, det är inte så bra! Det är för nära inpå!

  1
  3
 3. Äntligen!Hoppas nu att det lilla kräket åker ut!! Han säger “en pressad höger som ligger långt efter “hur i hela friden menar han att sossarna ska bilda regering på 33 %.Tror han att rödskrikan och kommunisterna kommer bli sams😁Dessutom kan sossarna bara sjunka från nuvarande siffror pga nyans och kommande sakfråge debatter.

  41
 4. Tack SD .Klä av dessa jävla sozzar dom har förstört landet ihop med moderater och alla andra bidragstagare i riksdagen.

  43
  1
 5. Antingen fifflar opinionsinstituten med mätningen, eller så är Svenskarna
  helt dumma i huvudet, nämn en enda anledning till att Sossarna kan hamna
  på över 30% så illa som Sverige fungerar? Något som jag lagt märke till är
  det verkar att matas in att SD hela tiden minskar? Men det märkliga är att
  enligt dessa så har SD i flera mätningar minskat med 0,8% men ligger kvar
  på 18%, jag vet inte hur man får ihop det? Men det vore bra att få reda på
  varför S ökar ju sämre landet fungerar??

  51
   • Många svenskar är i och för sig ”svenskar”.

    ”nämn en enda anledning till att Sossarna kan hamna
    på över 30% så illa som Sverige fungerar”

    Massimport av röstboskap…

  • Dick Ericsson, hade en teori om att Magdalena & co, är bra på att FRAMSTÄLLA sig som ett trovärdigt ledarskap, även om de inte är det, och att många väljare inte bryr sig om politik! Det tror på propagandan och framtoning! “Ja, detta verkar ju bra!!!”

 6. Det hjälper föga. De håller varann om ryggen. Det man däremot kan undra hur den lille mannen kan sova gått om natten? Saknar han känslor totalt ?

  34
 7. “Kommunerna måste ta sitt ansvar, för vi i regeringen gör det ju inte!”

  Hälsningar lille Mållgan

  57
 8. Tyvärr kommer det inte att lyckad, Annie L stöttar S så då är man tillbaks på ruta ett. Vet man hur L ställer sig? Hur dåligt regeringen än sköter sig så stöttar den C. Nu vinner väl århundradets sämsta regering valet också enligt Sifo. Svenskarna har ju slutat tänka

  47
  • Eftersom Annie Lööf är SD-hatare, så är svaret från (c) ganska självklart. Tyvärr.

   21
 9. Det skulle Magdaken gjort förstå dagen i sitt nya ämbete .
  Men hon är nog lika glad som jag om det går igenom .
  Det skulle bespara henne mycket bekymmer i valrörelsen .
  Synd bara att det är andra som får vända hennes stenar.

  41

Kommentera